maanantai, 15 huhtikuun, 2024

Lappilaisille nuorille mopoilijoille poliisilta kiitokset hyvästä käytöksestä

Lappi. Poliisi kohdisti valvontaa liikenteessä tavattuihin mopoihin ja traktorimönkijöihin viime viikonloppuna. Vaikka usea nuori kuski sai sanktioita, käytös poliisia kohtaan oli asiallista, kiittelee Lapin poliisilaitos.

Valvonnan tavoitteena oli liikenneturvallisuuden lisääminen

Valvonnassa kiinnitettiin erityistä huomiota nuorten ajokäyttäytymiseen, käytössä olevan ajoneuvokaluston kuntoon sekä ajovarusteisiin. Valvontajakson aikana, 19. – 21.5.2023, partiot tarkastivat yhteensä 83 ajoneuvoa koko Lapin maakunnassa.

Rakenteellisten muutoksien tai puutteiden vuoksi poliisit ottivat 15 ajoneuvosta rekisterikilvet pois ja määräsivät ajoneuvot valvontakatsastukseen. Partiot kirjoittivat sakkoja tai liikennevirhemaksuja yhteensä 32 nuorelle ja lisäksi kolme kuskia määrättiin ajokieltoon.

Vanhemmat, olkaa kiinnostuneita nuoristanne

Vanhempien tulisi tarkastaa ennen kesän ajokautta nuorten mopojen, skoottereiden tai traktorimönkijöiden ajokunto. Poliisi toivoo myös, että vanhemmat seuraisivat nuortensa liikkumista kaupungilla ilta- ja yöaikaan.

Poliisin tapaamat nuoret olivat hyväkäytöksisiä

Vaikka osalle nuorista kirjoitettiin maksullisia seuraamuksia ja osasta ajoneuvoista otettiin rekisterikilvet pois, käyttäytyivät nuoret asiallisesti poliisia kohtaan. Positiivinen havainto oli myös se, ettei yhtään nuorta tavattu humalassa valvontajakson aikana. Kiitos kaikille poliisin tapaamille nuorille.

Kuva: Poliisi.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT