Hämeen poliisin havaintojen mukaan alkoholia kokeilevat yhä nuoremmat lapset. Nuorimmat poliisin tapaamat alkoholia nauttineet ovat olleet alle kymmenen vuotiaita.

Näin nuorten alkoholinkäyttö tarkoittaa sitä, että nuorilla on jokin keino saada alkoholia. Liikkeellä on siis välittäjiä ja nuoret tietävät, mistä alkoholia saa. Nuoret eivät kuitenkaan välttämättä tiedä mitä alkoholia ovat ostamassa.

Huolestuttava ilmiö nuorten parissa on myös se, että sammuneita kavereita ei auteta, vaan heidät jätetään yksin. Nuoret eivät myöskään ilmoita sammuneista kavereistaan minnekkään tai kenellekkään. Vastaan on tullu tapauksia, jossa nuoret ovat jättäneet sammuneen kaverinsa tuntikausiksi yksin. Lisäksi päihtyneet ja sammuneet nuoret ovat alttiita rikoksille.

Nuorten parissa työskentelevien poliisien havainto on se, että monesti vanhemmat eivä tiedä missä nuoret ovat. Lapset ja nuoret ovat sanoneensa menevänsä kaverille yöksi, mutta tosiasiassa ilta ja yö on vietetty ihan muualla.

Poliisi haluaakin muistuttaa kaikkia vanhempia kyselemään missä lapset viettävät aikaansa. Etenkin, jos nuoret ovat lähdössä kesätapahtumiin tai festareille, on pelisäännöistä sovittava tarkasti.

Poliisi toivoo kaikille nuorille mukavaa ja turvallista kesää ja esimerkiksi Summer Up -festivaalille osallistuvia pitämään huolta myös kavereista!

Aiheeseen liittyen