tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Lasten salibandyturnauksessa varkaita Porissa – tekijät otettu kiinni

Pori. Lounais-Suomen poliisi hälytettiin lauantai-iltapäivällä 20.1. Liikuntakeskus Momentumille Poriin. Keskuksessa oli meneillään lasten salibandyturnaus, ja pelaajien omaisuutta oli anastettu pukuhuoneista turnauksen aikana, kertoo poliisi.

Poliisin saaman tiedon mukaan turnauksen osallistujilta oli anastettu pukuhuoneista lähinnä matkapuhelimia ja lompakoita. Lasten pettymyksen ja harmin määrää voitiin tässä tapauksessa vain arvailla.

Rikoksesta epäillään kahta paikallista miestä, joista molempia voidaan luonnehtia poliisin hyvin tuntemiksi. Toinen epäillyistä tavoitettiin nopeasti tapahtumapaikan lähistöltä, toinen iltapäivällä Porin keskustan alueelta.  Tapauksen selvittelyyn ja epäiltyjen jahtiin käytettiin välillä kaikkia Porissa saatavilla olevia poliisiresursseja. Epäiltyjen henkilöllisyys ja olinpaikat selvisivät sinnikkään peruspoliisityön keinoin. Heidät molemmat on otettu kiinni, ilmoittaa poliisi

Anastetut matkapuhelimet on tutkinnan yhteydessä saatu poliisin haltuun, ja niitä palautellaan omistajilleen. Epäillyille ei päässyt kertymään teostaan mainittavaa hyötyä.

Poliisi muistuttaa lapsia ja heidän vanhempiaan; Poliisin vanhojen tuttujen temput saattavat joskus yllättää alhaisuudellaan. Arvokas henkilökohtainen omaisuus on syytä säilyttää tiukasti tallessa. Turnauksissa ja pelimatkoilla se on hyvä kerätä esimerkiksi huoltajan reppuun ja haltuun.

1 KOMMENTTI

  1. Todella hyvä kun poliisi selvitti tapauksen nopeasti ja vielä varastetut tavarat saatiin takaisin. Poliisin toimia varmaakin helpotti varkaitten heikkotasoinen henkinen toiminta.

    Ruotsissa oikeuskansleri ja tasa-arvovaltuutettu ovat kieltämässä poliisien tavoitteita estää jengirikollisuutta. Poliisi ei saisi tutkia ajoneuvoja ja tehdä kotietsintöjä estääkseen ja selvittääkseen rikoksia. Taidetaan kohta mennä Suomessa samaan kunhan Suomen virkailijat havaitsevat tilanteen. Osin ollaan jo tässä tilantessa, henkilöiden nimiä ja alkuperää ei kerrota edes suomalaisten kohdalla, koska se paljastaisi myös siirtolaistenkin osallisuuden rikoksiin. Nimien julkistaminen ei muka ole tasa-arvoista, vaikka se korostaisi terveitä tapoja estäisi rikollisia tekoja.
    Tässäkin tapauksessa tulee esille se, että varkaat olivat yksinkertaista väkeä joko alkuperältään suomalaisia tai siirtolaisia. Tervejärkinen tai kansallisia tapoja oppinut tomppelikaan ei kerrottuun rikokseen osallistuisi. Jos varastamista aikovalla olisi älyä riittävästi ja tiedossa, että hänestä tulee julkinen varas kiinni jäätyään, varastamista tuskin tapahtuisi. Siihen kai poliisi pyrkii.

    1

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT