Jyväskylän poliisi on selvittänyt 28.8.2017 Laukaan Vihtavuoressa 1.5 –vuotiaaseen pikkulapseen kohdistuneen vapaudenriiston. Tapaus on selvinnyt poliisin omien tutkimusten perusteella.

Lapsi otettiin luvatta Tislaajantiellä sijaitsevan talon pihasta lastenvaunuista ja hänet jätettiin läheiseen metsikköön. Poliisi on selvittänyt, että tekoon syyllistynyt on alle 15 –vuotias nuori. Hänet on kuulusteltu rikolliseen tekoon epäiltynä, eikä hän ei ole esitutkinnassa selittänyt syytä teolleen.

Epäilty kuulusteltiin jo tapahtuman jälkeen ja teknisten tutkimusten valmistuttua hänen syyllisyytensä varmistui. Tekoon syyllistynyt ei ole sukua rikoksen kohteeksi joutuneelle lapselle eikä hän kuulu perheen lähipiiriin. Asia on siirretty sosiaaliviranomaisten hoitoon, poliisi osalta tutkinta on päätetty.

Rikoslain mukaan alle 15 –vuotiasta ei tuomita rangaistukseen. Poliisi kiittää kaikkia asiaan vihjeitä antaneita henkilöitä.

Rikoksen kohteeksi joutuneen lapsen vanhemmat ovat esittäneet toiveen, että heidän yksityisyyttään kunnioitettaisiin eikä tiedostusvälineiden edustajat ottaisi heihin yhteyttä.

Aiheeseen liittyen