Pori. Lounais-Suomen poliisi sai useita hätäkeskusilmoituksia laukausten äänistä Porin Pihlavassa. Myös paikalle mennyt poliisin partio havaitsi ampumisen äänet.

Laukauksia oli useita, ja alueella on tiheää asutusta, joten ampuminen on aiheuttanut potentiaalista vaaraa ympäristölleen. Turvallisuussyistä poliisi kehotti ihmisiä pysymään sisätiloissa ja välttämään turhaa liikkumista alueella.

Tehtävään osallistui useita poliisin partioita, RPAS- kalustoa ja toimijoiden työturvallisuuden vuoksi myös poliisin panssaroitu LAPV-ajoneuvo.

Poliisi eristi Pihlavassa Seitatie-Silotie-Pistotie- välisen alueen, ja paikallisti tapahtumat Pistotien varrella olevaan kiinteistöön.

Tapahtumapaikalta ja sen läheisyydestä otettiin kiinni yhteensä kuusi henkilöä, joista yhtä on syytä epäillä myös törkeästä rattijuopumuksesta hänen poistuttuaan paikalta päihtyneenä autolla.

Tällä hetkellä alueella on turvallista. Tapahtumapaikan laajempi eristys on purettu.

Poliisi tutkii tapahtumakiinteistöä.

Ampumisessa todennäköisesti käytetty kiväärimallinen ase on poliisin hallussa. Poliisin tiedossa ei ole että kukaan olisi loukkaantunut tai kärsinyt muutakaan vahinkoa tapahtuman yhteydessä.

Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa ampuma-aserikoksena, vaaran aiheuttamisena ja rattijuopumuksena.

Asian jatkotiedottamisesta vastaa tutkinnanjohtaja, joka määräytyy asialle maanantain aikana.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen