sunnuntai, 21 heinäkuun, 2024

Lentokielto Äkäslompolon hostellin palopaikalla jatkuu – kaksi menehtynyttä löydetty raunioista

Äkäslompolo. Hostellin palopaikan lentokieltoa on jatkettu 17.2.2024 saakka, tiedottaa poliisi.

Äkäslompolossa sijaitsevan Silver Fox-hostellin palopaikan alueelle on asetettu tiistaina 13.2. lentokielto, jonka säde on 250 metriä palopaikan ympärillä. Lentokieltoa on jatkettu lauantaihin 17.2.2024 klo 12 saakka.

Lentokielto ei koske tutkintaa tekeviä viranomaisia.

Hostellista pelastui tulipalon alkaessa omatoimisesti 31 henkilöä. Poliisi on löytänyt raunioista yhteensä kaksi menehtynyttä majoittujaa. Toinen oli suomalainen ja toinen keskieurooppalainen, jonka kansallisuutta poliisi ei kerro tarkemmin.

Vielä kateissa olevaan henkilöön ei ole saatu yhteyttä, eikä häntä ole myöskään toistaiseksi löydetty. On hyvin todennäköistä, että hän oli hostellissa palon syttymisaikaan ja siten menehtynyt.

Lapin pelastuslaitoksen yksikkö oli palopaikalla keskiviikkoaamuun 14.2. saakka. Lapin pelastuslaitokselta saadun tiedon mukaan he jatkavat palonsyyn tutkintaa, sekä antavat virka-apua eri muodoissa Onnettomuustutkintakeskuksen (OTKES) ja poliisin tutkijoille.

Myös poliisi jatkaa teknistä tutkintaa palopaikalla ja on saanut asiantuntija-avuksi sähköpalotutkijan. Poliisi tekee yhteistyötä Onnettomuustutkintakeskuksen kanssa.

Poliisin palopaikan eristys jatkuu. Palopaikalle ei ole pääsyä muilla kuin viranomaisilla.

Poliisi kiittää henkilöitä, jotka ovat toimittaneet poliisille tapahtuman video- ja kuvamateriaalia.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT