lauantai, 20 huhtikuun, 2024

Lisää lupapalveluja Lounais-Suomessa: passilauantaita ja pop up -palveluja

Lounais-Suomi. Matkustusasiakirjojen suuren kysynnän vuoksi Lounais-Suomen poliisilaitos lisää lupapalveluiden tarjontaa. Asiakkaille tarjotaan lauantaiaukioloja ja pop up -palveluja.

Lounais-Suomen poliisilaitos vastaa kasvaneisiin asiakasmääriin ja matkustusasiakirjojen suureen kysyntään tarjoamalla lisää palveluaikoja asiakkailleen, tiedottaa poliisi.

13. huhtikuuta ja 25. toukokuuta poliisilaitos järjestää Turun pääpoliisiasemalla passilauantait, jolloin asiakkaita palvellaan kello 9–15.

Ajanvarauslinjat huhtikuun passilauantaihin avataan tänään ja toukokuun passilauantaihin viikon 19 alussa. Passilauantaina asiakkaita palvellaan passi- ja henkilökorttiasioissa. Ajat ovat varattavissa poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

Porissa passilauantait järjestetään 23. maaliskuuta ja 13. huhtikuuta. Ensimmäinen passilauantai on jo ollut varattavissa ja täyttynyt. Huhtikuun passilauantain ajanvaraus aloitetaan viikolla 13.

Uusia palveluaikoja lisätään koko ajan

Lounais-Suomen alueen poliisiasemille avataan uusia asiakaspalveluaikoja myös arkipäiville.

– Uusia aikoja vapautuu aina, kun meille ilmoitetaan peruutuksista. Lisäksi lisäämme arkipäiville myös kokonaan uusia aikoja ja pienemmille asemille avaamme lisää jopa kokonaisia aukiolopäiviä, jolloin palvelemme asiakkaita ajanvarauksella. Varaustilannetta kannattaa siis seurata aktiivisesti, neuvoo komisario Salla Kiuru Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Lisääntyneellä palvelutarjonnalla pystytään entistä tehokkaammin palvelemaan nimenomaan ajanvarausasiakkaita.

– Vaikka henkilökortti tai passi olisi menossa vanhaksi kesällä, nyt ei ole pakko sännätä jonottamaan vaan voi laittaa hakemuksen sähköisesti vireille ja varata ajan, Kiuru ohjeistaa.

Matkustusasiakirjojen toimitusajat normaalit

Kiuru muistuttaa, että vaikka asiakaspalvelut poliisiasemilla ovat ajoittain ruuhkautuneet, matkustusasiakirjojen toimitusajoissa ei ole tapahtunut muutosta. Henkilökortin tai passin normaali toimitusaika on kahdeksan arkityöpäivää, pikatoimituksena kolme arkityöpäivää.

– Toki matkustusasioissa on edelleen mahdollista asioida poliisiasemilla myös ilman etukäteen tehtyä ajanvarausta, mutta tällöin asiakkaan on varauduttava mahdollisesti jonottomaan, Kiuru muistuttaa.

Lisäksi Lounais-Suomen poliisi toteuttaa kevään kuluessa lupahallinnon pop up -palveluja paikkakunnilla, joilla ei ole poliisiasemia. Palveluja toteutetaan esimerkiksi Varsinais-Suomessa pankkien asiakkaille pankkikonttoreilla Alastarolla, Aurassa, Mynämäellä, Nousiaisissa, Oripäässä, Somerolla ja Pöytyällä. Satakunnassa loppuun varattuja pop up -päiviä järjestetään keväällä Harjavallan kaupungintalolla.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT