lauantai, 9 joulukuun, 2023

Lopetusmääräys pihoissa liikkuvalle sudelle Jalasjärvellä – aikaisemmin lopetettiin jo yksi susi

Jalasjärvi. Poliisi on tänään 20.11. antanut lopetusmääräyksen yhdelle sudelle Jalasjärven Ala-Vallissa. Syksyn aikana on tehty runsaasti susihavaintoja ihmisten pihoilla Jalasjärvellä ja tämä on toinen poliisin tekemä lopetusmääräys alueella.

Aikaisemmin syksyllä poliisi antoi karkotusmääräyksen sudelle samalla alueella. Karkotukset eivät tuottaneet toivottua tulosta koska sudet palasivat aina vaan ihmisten läheisyyteen ja 21.10.2023 annettiin ensimmäinen lopetusmääräys sudelle. Yksi susi lopetettiin ampumalla 1.11.

Tämän jälkeen susien pihavierailut ovat jatkuneet. Sudet ovat pelottomasti liikkuneet ihmisten pihoilla ja rakennetussa ympäristössä ja aiheuttavat uhkaa ja vaaraa ihmisille. Tilanne on vakava ja velvoittaa poliisia toimimaan viivytyksettä.

Aikaisempien karkotuksien ja lopettamisen yhteydessä saatujen tietojen perusteella uudella karkotusmääräyksellä ei saavuteta tulosta, jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää suden lopettaminen, toteaa poliisi.

Lopetusmääräys koskee yhtä sutta ja on voimassa 21.11. klo 8.00 – 5.12. klo 8.00, jonka jälkeen asia otetaan tarvittaessa uuteen harkintaan.

6 KOMMENTTIA

 1. Kohta on susia ja karhuja joka torpan pihassa kun ei saa suorittaa kannanhoidollista metsästystä. Pitäisi siirtää pari sutta sinne Kallion kaduille kävelemään niin pääsisivät soijalatte-puunhalaajat nauttimaan luonnosta kanssa

  37
  • Kyllä siellä Kallion alueella liikkuu susia paljon vaarallisempiä olentoja.Vaihdan ilomielin Kallion jengin muutamaan suteen.Pitäiskö niihin jengeihikin aloittaa kannanhoidollinen poisto?

   3
 2. Meillä on myös susia eduskunta väärällään. Mitä pitäisi oikeen tehdä niiden suhteen?

  13
 3. Voisi todellakin siirtää susia kaupunkiin ja katuvalot pois. Olis elämä jännempää ja luonto lähellä. Lapset aamulla pimeässä kävelemään kouluun ja illalla leikkimään ulos.

  24

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT