perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Lounais-Suomen poliisi jalkautuu tehostetusti nuorten pariin viikonloppuna

Lounais-Suomi. Poliisin tehovalvonnan tavoitteena on ennalta estää esimerkiksi nuorten häiriökäyttäytymistä ja levottomuuksia. Poliisi puuttuu myös alaikäisten päihteiden käyttöön.

Koulujen alkua juhlitaan monissa kaveriporukoissa tulevana viikonloppuna. Lounais-Suomen poliisin ennalta estävän toiminnan partiot jalkautuvat aktiivisesti nuorten pariin.

– Poliisi on perjantaina ja lauantaina läsnä ja näkyvillä nuorten suosimissa kokoontumispaikoissa kuten suurimpien kaupunkien puistoissa, rannoilla ja keskustoissa, kertoo komisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen poliisin ennalta estävästä toiminnasta.

Turussa poliisipartiot jalkautuvat esimerkiksi Kupittaanpuistoon, jossa viikonloppuna järjestettävän Aura Festin tapahtuma-alueen ulkopuolelle kokoontuu perinteisesti paljon etenkin alaikäisiä nuoria. Porissa partiot valvovat muun muassa Kirjurinluodon aluetta, johon nuori väki tapaa myös kerääntyä.

Valvonnan tavoitteena estää levottomuuksia ennalta

Kohdennetun valvonnan tavoitteena on estää ennalta esimerkiksi väkivaltaa ja kaikenlaista häiriökäyttäytymistä. Levottomuudet kärjistyvät usein myös nuorten päihteiden käytön seurauksena. Poliisi puuttuukin viikonloppuna tiukasti alaikäisten päihteiden käyttöön.

– Kun poliisi kohtaa alaikäisen nuoren, jolla on hallussaan päihteitä, kirjoitetaan asiasta sakko ja tehdään lastensuojeluilmoitus. Lisäksi alaikäisen hallussa olleet päihteet hävitetään, Malmberg kertaa.

Poliisin tavoitteena on, että tehostetun valvonnan avulla nuorten kokoontumiset sujuisivat turvallisesti ilman minkäänlaisia nujakoita.

– Aktiivisen päihdevalvonnan avulla keskitymme siihen, ettei kukaan saata itseään vaaraan tai aiheuta itselleen terveysriskejä, Malmberg sanoo.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT