tiistai, 25 kesäkuun, 2024

Lounais-Suomen poliisi tehostaa kesällä keskustavalvontaa

Lounais-Suomi. Poliisi lisää suunnitelmallisesti näkyvää valvontaa suurimpien kaupunkien keskustoissa Lounais-Suomessa. Tavoitteena on estää ennalta yhä tehokkaammin yleisillä paikoilla tapahtuvia häiriöitä ja rikoksia.

Turussa poliisipartio jalkautuu ydinkeskustan ja jokivarren alueella suunnitelmallisesti kesäkuun alusta elokuun loppuun. Myös muissa alueen suurimmissa kaupungeissa, Porissa, Raumalla ja Salossa, valvontaa tehostetaan kesän ajan.

– Poliisi on aiemminkin kohdistanut valvontaa tietojohtoisesti paikkoihin, joissa rikoksia ja häiriöitä tapahtuu. Kesän ajan valvontaa tullaan kuitenkin tekemään yhä suunnitelmallisemmin, sanoo poliisipäällikkö Risto Lammi Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Esimerkiksi Turun ydinkeskustassa ja jokirannan alueella poliisipartio tulee jalkautumaan näkyvästi ihmisten pariin lähes päivittäin. Poliisi puuttuu aktiivisesti havaitsemiinsa häiriöihin ja hoitaa toki myös mahdollisia hälytystehtäviä.

– Huolehdimme siitä, että kaikki kansalaiset voivat tuntea olonsa turvalliseksi keskustassa. Yhteisten alueiden ja ajanviettopaikkojen on oltava kaikille viihtyisiä ja turvallisia, summaa valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Pahoinpitelyt ja vahingonteot laskussa, ryöstörikosten kasvu taittumassa

Yleisillä paikoilla rikoksia ja häiriöitä tapahtuu eniten siellä, missä liikkuu ihmisiä. Kesällä yleisten paikkojen pahoinpitelyt ja ryöstörikokset lisääntyvät, kun ihmismäärät kasvavat ja keskustat ovat vetovoimaisempia. Alkuvuonna Lounais-Suomessa yleisten paikkojen järjestyshäiriöihin liittyvä rikollisuus on ollut osin laskussa.

Yleisillä paikoilla tapahtuneiden pahoinpitelyjen määrä laski kuluvan vuoden tammi-huhtikuun välillä 14 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Myös yleisten paikkojen vahingontekojen määrä jatkoi laskuaan, ja niitä kirjattiin tammi-huhtikuussa 14 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Yleisillä paikoilla tapahtuneiden ryöstörikosten määrä taas lisääntyi alkuvuonna hieman, mutta kasvu näyttäisi olevan taittumassa.

– Poliisin aktiivisilla toimilla ja läsnäololla pystytään vaikuttamaan ennalta estävästi häiriöiden ja väkivaltarikosten kehitykseen yleisillä paikoilla, Sundqvist sanoo.

Kuvituskuva. 

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT