sunnuntai, 25 helmikuun, 2024

Lounais-Suomessa vastaanotettiin 450 aselupahakemusta aselupamaratonilla viikon aikana

Lounais-Suomen poliisilaitoksella toteutettiin tänä syksynä ensimmäistä kertaa aselupamaraton. Viisipäiväisen maratonin aikana Lounais-Suomen poliisi käsitteli noin 450 aselupahakemusta, tiedottaa poliisi.

Tiettävästi kaikkien aikojen ensimmäinen poliisin aselupamaraton sai hyvän vastaanoton. Elo-syyskuun vaihteessa järjestetyssä viiden päivän maratonissa Lounais-Suomen poliisilaitos tarjosi noin nelinkertaisen määrän asiointiaikoja normaaliin verrattuna.

Aseluvan hakijoita oli koko laitoksen alueella lähes 300. Osa jätti aseluvan useammasta kuin yhdestä aseesta.

Varsinais-Suomessa aseluvanhakijoita oli yhteensä 169 ja aselupahakemuksia jätettiin 260 kappaletta. Satakunnassa hakijoita oli 113 kappaletta ja hakemuksia jätettiin 188 kappaletta.

Vain yksittäisiä aikoja jäi varaamatta

Turun pääpoliisiaseman ja Porin poliisiaseman lisäksi ylimääräisiä aikoja oli varattavissa Paraisten, Salon, Rauman, Kankaanpään ja Kokemäen poliisiasemilla.

– Poikkeuksellisen suureen lupahakemusmäärään oli varauduttu riittävällä resurssilla. Asiakkaat olivat tyytyväisiä, että metsästyskauden alla oli reilusti ja nopeasti aikoja saatavilla, kertoo komisario Jutta Store.

Storen mukaan tarjotut asiointiajat tekivät hyvin kauppansa. Vain muutamia yksittäisiä aikoja jäi varaamatta tai ne peruttiin äkillisesti.

– Aselupamaraton täytti tavoitteensa. Tämän kokemuksen perusteella maratoneja voitaisiin hyvin järjestää myös tulevaisuudessa, Store sanoo.

Kuvituskuva. 

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT