Ruotsi. Ryöstäjien auto ajoi lasien läpi suoraan luksustavaroita myyvään liikkeeseen Tukholman keskustassa tänä aamuna, kertoo Aftonbladet.

Tukholman Norrmalmissa sijaitsevaan luksusliikkeeseen tehtiin ryöstö tänä aamuna klo 05.00. Poliisi sai hälytyksen, kun soittaja näki auton ajavan kauppaan. Tämän jälkeen ryöstäjät uhkasivat tekonsa todistajaa aseella.

Kauppa sijaitsee Kungsgatanilla Tukholman keskustassa ja on pop-up-myymälä, joka myy ylellisyystuotteita Moose Knuckles. Tuotemerkki myy muun muassa talvitakkeja hintaan 15 000 kruunua, kertoo lehti.

Epäillyt tekijät lähtivät paikalta nopeasti sinisellä Mercedeksellä Aftonbladetille toimitettujen tietojen mukaan. Poliisin todistajien mukaan kaksi autoa lähti paikalta.

– Se on vähän epäselvää tietoa ja tullut useista lähteistä. Tutkimme asiaa nyt, sanoo Tukholman alueen poliisin tiedottaja Anders Bryngelsson.

Poliisi ei halua kommentoida mitä ja kuinka arvokasta tavaraa varastettiin.

– Se on osa alustavaa tutkintaa. Tekijöitä on täytynyt olla useita, noin 2-3 henkilöä. Katsomme nyt, onko valvontakameroita, ja kuulustelemme todistajia, sanoo Anders Bryngelsson.

Poliisi tutkii tapausta vakavana varkautena ja laittomina uhkauksina. Kauppa ja ulkona oleva jalkakäytävä on suljettu ja myymälään ajettu auto takavarikoitu. Teknikot on kutsuttu paikalle rikostutkintaa varten, kertoo poliisi tiedotusvälineille.

Teslat palloivat yöllä Malmössa.  Kuva: SVT Nyheter.

Sähköautoja poltettiin yöllä Tesla-yhtiön ulkopuolella Malmössa

Useita sähköautoja poltettiin Tesla-yhtiön ulkopuolella Malmössä viime yönä. Autot paloivat pelastuspalvelun mukaan useissa eri paikoissa. Poliisi on kirjannut ilmoituksen vakavista tuhopoltoista, kertoo SVT Nyheter.

Hälytys Malmön Jägersron tulipaloista tuli 20.10. pian 01 jälkeen. Autot oli pysäköity sähköautoyrityksen viereen.

– Autoja on palanut seitsemässä tai kahdeksassa eri paikassa 300–400 neliömetrin alueella, sanoo Etelä-pelastuspalvelun päällikkö Magnus Köhlin aikaisin aamulla SVT:lle.

Sammutustyöhön osallistui yhteensä kolmen aseman henkilökunta. Alun perin oli olemassa leviämisriski itse rakennukseen, mutta pelastuspalvelun mukaan tilanne saatiin hallintaan.

– Keskityimme aluksi rakennusta lähinnä oleviin autoihin vähentääksemme leviämisriskiä tiloihin. Kun onnistuimme nämä sammuttamaan, pystyimme sammuttamaan myös muut autopalot, kerotaan pelastuspalvelusta.

Tärkeä viesti saatiin annettua alueen asukkaille tulipalojen aiheuttaman savun takia. Myös pelastushenkilöstön oli myös oltava erityisen varovainen hengittämästä vaarallista savua.

– Minulla on vaikea nähdä paloille mitään luonnollista syytä, mutta poliisitutkinnan on vielä vahvistettava  tämä, Magnus Köhlin sanoo SVT:lle.

Artikkelikuva ryöstöstä: Aftonbladet.

 

Aiheeseen liittyen