lauantai, 13 heinäkuun, 2024

Lukuisia porokolareita Lapissa – lumi ja liukas keli myös osallisina epäonnisiin ajosuoritteisiin

Lappi. Torstai-iltana talvinen keli ja tiellä pyörivät porot aiheuttivat lukuisia liikennetehtäviä eri puolella Lappia, kertoo poliisi.

Kemijärvellä Pelkosenniementiellä lähti kuljettajalta auto hallinnasta. Auto luisteli linja-autopysäkkiin pahki. Kuljettajalle ei tullut vammoja, mutta linja-autopysäkki meni rikki.

Ranualla Pudasjärventiellä auton kuljettaja lähti ohittamaan rekkaa. Kesken ohitusta tielle oli tullut poro, jota kuljettaja väisti. Väistöliikkeen seurauksena auto lähti hallinnasta ja suistui ojaan. Kuljettaja pääsi ulosta autosta omin avuin. Poro jatkoi vahingoittumattomana matkaansa.

Rovaniemellä nelostiellä oli kahden auton kohtaamisonnettomuus. Toisen auton kuljettaja oli yrittänyt väistää yllättäen tielle mönkinyttä poroa. Kuljettaja oli menettänyt auton hallinnan ja auto oli ajautunut vastaantulevien kaistalle. Vastaantulleen auton kuljettaja ei ehtinyt jarruttaa tilanteessa, vaan hänen autonsa osui toisen auton kylkeen. Poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Rovaniemellä nuoriso innostui sudittelemaan liikkeiden parkkipaikoilla autoja ja mönkijöitä. Poliisi muistuttaa, että temppuilu moottorikulkuneuvojen kanssa liikenteessä ei ole laillista. Auton tai mönkijän lähtiessä käsistä riski paitsi kuljettajan, myös sivullisten vahingoittumiseen on suuri.

Rovaniemen keskustassa oli ajettu autolla liikenteenjakajaan, minkä jälkeen autolla oli ajettu jalkakäytävälle. Poliisi jatkaa asian selvittelyä.

Kittilässä auton kuljettaja menetti autonsa hallinnan hänen yrittäessään kääntyä parkkialueelle. Auto päätyi ojaan syvään lumeen. Ei henkilövahinkoja.

Kolarissa Pellontiellä henkilöauto pyörähti ojaan ohitustilanteessa. Kuljettaja lähti ohittamaan edellä ajavaa henkilöautoa. Pöllyävän lumen takia hän ei huomannut vastaantulevaa auto ajoissa ja joutui palaamaan kaistalleen äkillisesti välttääkseen nokkakolarin. Omalle kaistalleen palatessa kuljettaja osui autollaan edellä ajavan auton takakulmaan ja menetti autonsa hallinnan. Auto pyörähti ympäri ja päätyi ojaan.

Sodankylässä, Rovaniemellä, Kemijärvellä ja Ranualla oli lisäksi lukuisia porokolareita.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT