perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Luumäen liikenneonnettomuudessa ajoneuvo ajautui ulos tieltä ajovirheiden seurauksena

Luumäki. Poliisi kertoo saaneensa valmiiksi Luumäen onnettomuuteen liittyvät kuulustelut. Liikenneonnettomuuden syyksi on vahvistumassa kuljettajan ajovirheet, joiden seurauksena Puolustusvoimien maastoajoneuvo ajautui ulos tieltä Luumäellä Valtatie 6:lla. Yksi autossa matkustanut henkilö kuoli onnettomuudessa.

Yhden varusmiehen hengen vaatinut liikenneonnettomuus tapahtui keskiviikkona 25. lokakuuta Luumäellä Valtatie 6:lla noin kello 10 aikaan aamupäivällä. Onnettomuudessa Puolustusvoimien maastoajoneuvo ajautui ulos tieltä pyörähtäen useamman kerran ympäri penkereellä. Yksi autossa matkustanut henkilö kuoli ja kolme muuta loukkaantui onnettomuudessa.

Poliisi on saanut valmiiksi onnettomuusautossa olleiden henkilöiden kuulustelut.

– Tärkeässä roolissa on autoa kuljettaneen varusmiehen kertomus tapahtuneista, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Timo Valle Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta.

– Kuljettajan mukaan onnettomuus johtui ajovirheistä. Ensin maastoauto ajautui lähelle tien ulkoreunaa, jonka jälkeen kuljettaja teki korjaavan ohjausliikkeen keskemmälle tietä. Hänen oma havaintonsa tilanteessa oli, että korjausliike oli liian voimakas, jonka jälkeen hän teki toisen, nopean ohjausliikkeen keskiviivalta takaisin kohti tien reunaa. Näiden liikkeiden seurauksena maastoauto ajautui ulos tieltä ja lähti kierimään ympäri.

Onnettomuus tapahtui suoralla tieosuudella, missä keliolosuhteet olivat normaalit. Tienpenkereeltä oli jonkin verran pudotusta ojaan, mikä edisti maastoauton kierimistä ympäri. Maastoauto veti perässään peräkärryä.

Autoa kuljettanut varusmies ei ollut päihtynyt eikä hän ajanut ylinopeutta. Kuulustelujen perusteella hänen ei epäillä nukahtaneen ajaessaan. Poliisi on varmistanut, että kuljettaja ei ole rikkonut lepoajan suhteen Puolustusvoimien määräyksiä. Mikään ei myöskään viittaa siihen, että hänen tarkkaavaisuuttaan olisi ajon aikana vieneet muut asiat, kuten esimerkiksi matkapuhelimen käyttö.

– Kuljettajan mukaan aurinko paistoi tapahtumahetkellä häntä kasvoihin ja näkyvyys oli likaisen etulasin takia huonohko. Tämä saattoi vaikuttaa ulosajoon.

Poliisi jatkaa asian tutkintaa. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuoleman tuottamuksesta.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT