Hämeenlinna. Hätäkeskus ilmoitti perjantaiaamuna, että parikymppinen ajo-oikeudeton mies oli ottanut luvatta käyttöön henkilöauton ja lähtenyt ajamaan sillä päihtyneenä. Poliisipartion ollessa matkalla tapahtumapaikalle selvisi, että kyseisen auton kuljettaja oli ajanut auton ulos tieltä ja kuljettaja oli poistunut paikalta. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan miehen ja otti hänet kiinni.

Partiolle selvisi paikkatutkinnassa, että mies oli ajanut autoa Pääjärventietä 12-tien suuntaan. Hän oli menettänyt kuljettamansa auton hallinnan vasemmalle kaartuvassa mutkassa ajautuen kulkusuunnassaan oikealle tienpenkkaan ja sen jälkeen suistunut vasemmalle ojaan. Auto oli törmännyt myös puuhun. Auto vaurioitui törmäyksessä keulasta ja takaosasta.

Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja kannabikselle. Hänen hallustaan löytyi turvallisuustarkastuksessa kääntöveitsi ja kolme hänelle kuulumatonta passia.

Mies vietiin sairaalaan mahdollisten vammojen tarkastusta varten.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä kyseisiin rikoksiin.

Aiheeseen liittyen