perjantai, 14 kesäkuun, 2024

MarketWatch: Onko Teslan hallituksen jäseniä painostettu käyttämään huumeita?

Ulkomaat. Jotkut Tesla Inc:n hallituksen jäsenet ovat tunteneet kokevansa painostusta käyttää huumeita toimitusjohtaja Elon Muskin kanssa. Muuten he eivät miellyttäisi häntä, jos he kieltäytyisivät, Wall Street Journal raportoi sunnuntaina.

Tässä artikkelissa on siteerattu MarketWatch -lehden uutista, joka pohjautuu kyseiseen raporttiin.

Raportti seurasi tammikuussa julkaistua artikkelia, jossa kerrottiin Muskin väitetystä laittomien huumeiden käytöstä sekä johtajien ja hallituksen jäsenten huolista Muskin ja hänen yritystensä terveyden suhteen. Sunnuntaina lehdessä julkistettiin vahvat henkilökohtaiset ja taloudelliset siteet, jotka sitovat Teslan johtajia yritykseen ja Muskiin, mukaan lukien juhlat, lomat ja suuret sijoitukset toistensa yrityksiin.

Lehden mukaan suurin osa Teslan johtajista on ansainnut toimikautensa aikana satojen miljoonien dollarien arvoisia optio-oikeuksia, mikä on huomattavasti enemmän kuin muiden yhtiöiden hallituksen jäsenillä yleensä on. Raportissa viitattiin hallinto- ja ohjausjärjestelmän asiantuntijoihin, jotka sanoivat, että tällaiset läheiset suhteet voivat häiritä johtajien riippumattomuutta.

Raportin mukaan joillakin Tesla TSLA:n ja SpaceX:n nykyisillä ja entisillä hallituksen jäsenillä on suoraa tietoa Muskin huumeiden käytöstä, mutta he eivät ole ryhtyneet käsittelemään asiaa.

Lehden mukaan Muskin ja joidenkin hallituksen jäsenten huumekäytön määrä, johon on kerrottu kuuluvan kokaiinia, ekstaasia, LSD:tä, taikasieniä ja reseptimääräistä ketamiinia, on kasvanut  huolestuttavaksi.

Jotkut Muskin ystävistä ja yritysten johtajista odottavat huumeita käytettävän juhlissa, joihin Musk  osallistuu, Journal sanoo. He tuntevat paineita olla kieltäytymättä huumeista, koska Musk on ansainnut heille niin paljon rahaa ja haluavat pysyä hänen suosiossaan.

MarketWachin mukaan The Wall Street Journal raportoi myös, että vuonna 2022 Oracle Corp.:n perustaja Larry Ellison – Muskin ystävä ja entinen Teslan hallituksen jäsen – tarjosi Muskille Havaijin saaren käyttöä rentoutuakseen siellä ja puhdistuakseen huumeiden käytöstä. Samoihin aikoihin myös muiden ystävien kerrotaan kehottaneen Muskia menemään kuntoutukseen.

Musk pilkkasi raporttia tviittisarjassa myöhään sunnuntaina 4.2. ja sanoi, että ”kukaan ei ole koskaan maininnut minulle kuntoutuksesta”.

Hallituksen jäsenet eivät ole ryhtyneet julkisiin toimiin Muskin ilmeisen huumeiden käytön hillitsemiseksi.

Hallituksen kyvyttömyys vastustaa Muskia nousi etualalle viime viikolla, kun Delawaren kansliatuomari mitätöi Muskin 56 miljardin dollarin palkkiopaketin toteamalla, että hallitus ei toiminut itsenäisesti ja että Muskilla on ”tiiviit suhteet johtajiin, joiden tehtävänä oli neuvotella Teslan puolesta.”

Muskin ja hallituksen jäsenten mahdollinen huumeiden käyttö nostaa esiin useita epävarmuustekijöitä, jotka voivat vaikuttaa yrityksiin, mukaan lukien epävakaa käyttäytyminen, mahdolliset lainrikkomukset ja altistuminen kiristykselle. Se voi myös rikkoa miljardien dollarien  arvoisia Yhdysvaltain hallituksen ja SpaceX:n välisiä sopimuksia ja vaikuttaa turvallisuusselvityksiin.

Bloomberg Newsin mukaan NASA sanoi viime kuussa, että sillä ei ole todisteita huumeiden käytöstä SpaceX:ssä. Muskin asianajaja sanoi Journalille tammikuussa, että toimitusjohtaja ei ole koskaan jäänyt kiinni huumetestissä.

– Vuonna 2020 mediasuhdeosastonsa hajottanut Tesla ei vastannut kommenttipyyntöön sunnuntaina. SpaceX ei myöskään vastannut kommenttipyyntöön, toteaa MarketWatch, jonka artikkelin pohjalta tämä uutinen on Rikosuutisiin laadittu.

Kuva: MarketWatch.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT