lauantai, 9 joulukuun, 2023

Mellakka yöllä Malmössa – autoja poltettiin ja poliiseja kivitettiin

Ruotsi. Malmön Rosengårdissa on sytytetty autoja tuleen ja heitelty kivillä poliisia sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi sai sunnuntaina 3.9. kello 22.00 hälytyksen roskakatoksen tulipalosta ja useista autopaloista Malmössä Ramels-kadulla. Paikalla useat ihmiset alkoivat heitellä kivillä poliisiautoja. Tilanne rauhoittui hieman klo 23.20, mutta puolenyön jälkeen sytytettiin uusia tulipaloja ja kivenheitto alkoi uudelleen, kertoo SVT.

Poliisin tiedottajan Evelina Olssonin mukaan alueella oli yön aikana ulkona jopa 100 ihmistä, joista suurin osa oli katsojia ja noin kymmenen heitteli kiviä.

Noin kello 02:00 syttyi tulipalo maanalaisessa autohallissa. Sen johdosta poliisi on tehnyt ilmoituksen törkeästä tuhopoltosta.

Vähän kello 03:n jälkeen poliisi ilmoitti, että levottomuudet ovat ohi.

– On erittäin valitettavaa nähdä Rosengårdissa jälleen kerran väkivaltaa ja ilkivaltaa. Ensinnäkin se vaikuttaa kaikkiin alueella asuviin. Paikalla olleet poliisit ovat tehneet hienoa työtä huolen hillitsemisessä ja tilanteen eskaloitumisen estämisessä, Malmön poliisin aluepäällikkö Petra Stenkula sanoo tiedotteessaan poliisin verkkosivuilla.

Aftonbladet arvioi, että paikalla oli noin sata ihmistä, joista 15 heitteli poliisia ja autoja kivillä. kukaan ei tiedettävästi loukkaantunut.

– Nykyiset resurssit on koulutettu selviytymään tämänkaltaisista tilanteista, kertoo poliisin tiedottaja Evelina Olsson Aftonbladetille.

Pelastuslaitoksen mukaan palossa tuhoutui 7-10 autoa, mutta useampikin on saattanut kärsiä savuvahinkoja.

– Olen saanut tiedon, että ulkona paloi noin kymmenen autoa, sitten on autotalli ja en tiedä kuinka monta autoa siellä on vaurioitunut, mutta luultavasti monta, päivystävä poliisi Tommy Bengtsson sanoo lehdelle.

Poliisi kuvailee alueen yön tapahtumia väkivaltaiseksi mellakaksi, sinisen valon sabotaasiksi ja törkeäksi tuhopoltoksi. Ihmisiä ei ole pidätetty.

– Voi kuitenkin käydä niin, että pidätyksiä tulee jälkikäteen, jos poliisi tunnistaa riehujia saatavilla olevan aineiston perusteella, sanoo Tommy Bengtsson.

– Olemme nähneet, että jotkut pitävät kädessään lippua, jossa on teksti ”Ei Koraanin poltolle” ja luovat noihin tapahtumiin yhteyksiä, sanoi Evelina Olsson myöhään sunnuntaiyönä SVT:lle.

Aiemmin sunnuntaina Värnhemissä tapahtui väkivaltainen mellakka, kun Salwan Momika poltti Koraanin . Kolme henkilöä pidätettiin. Poliisi aloitti kameravalvonnan droneilla Rosengårdissa jo sunnuntai-iltana Värnhemin tapauksen vuoksi.

Kuvat: SVT Nyheter.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT