Kemi. Poliisipartio pysäytti Kemissä Ouluntiellä 1.1.2021 kello 17.30 henkilöauton liikennevalvonnan yhteydessä. Kuljettajaksi osoittautui poliisin entuudestaan tuntema 19 -vuotias paikkakuntalainen mies. Miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Tämä oli miehelle 14. kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.

Torniossa poliisipartiota vastaan tuli Lapinkullantiellä henkilöauto 1.1.2021 noin kello 20.50. Partio päätti pysäyttää henkilöauton kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi. Kuljettajaksi osoittautui poliisin entuudestaan tuntema 20 -vuotias mies. Miehellä ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miehelle suoritettu huumausaineenpikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Tornio. Rajavartiostonpartio oli pysäyttänyt henkilöauton Torniossa Länsirannalla 1.1.2021 kello 21.30. Poliisipartion mennessä antamaan tiedoksi asiapapereita kuljettajalla, hän lähti ajamaan pois paikalta. Poliisipartio kytki pysäytysvalon ja hälytysäänet päälle henkilöauton pysäyttämiseksi. Henkilöauto jatkoi matkaansa Länsirannalta Torppiin ja sieltä Kivirannan kautta Yli-Raumolle ja takaisin Kivirannalle, missä henkilöauto saatiin pysähtymään. Kuljettajaksi osoittautui poliisin tuntema 47 -vuotias paikkakuntalainen mies. Miehelle suoritettu huumausaineenpikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Mies oli silminnähden erittäin sekava ja aiheutti ajollaan useita vaaratilanteita ohituksillaan. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Ylitornio. Poliisipartio havaitsi Ylitorniolla Torniontiellä 2.1.2021 kello 2.00 epämääräisesti ajelevan henkilöauton. Partio päätti pysäyttää henkilöauton ajoneuvon ja kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi. Kuljettajaksi osoittautui paikkakuntalainen 53 -vuotias nainen. Naiselle suoritettiin puhalluskoe, jonka tulos oli 0,41 mg/l. Naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Kemi. Poliisipartio pysäytti liikennevalvonnassa henkilöauton Kemissä Etelänväylällä 1.1.2020 kello 22.00. Pysäytyksen yhteydessä partio havaitsi oven sivutaskussa patruunoita. Henkilöautosta otettiin kiinni kaksi miestä ja yksi nainen asian selvittämiseksi. Ajoneuvosta löydettiin paikanetsinnässä käsiase ja starttiase sekä patruunoita. Poliisi jatkaa asian tutkintaa ampuma-aserikoksena.

Kuvituskuva: arkisto/poliisi.

Aiheeseen liittyen