Meri-Lappi. Poliisi joutui puuttumaan useisiin ylinopeuksiin viikonloppuna Meri-Lapin alueella. Viisi kuljettajaa syyllistyi vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan. Kuljettajat määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Kovin ylitys oli 80 km/h rajoitusalueella ajettu 149 km/h nopeus, kertoo poliisi.Viikonlopun aikana poliisi kirjoitti joko sakkoja tai liikennevirhemaksuja yhteensä 27 kappaletta, joista suurin osa oli ylinopeustapauksia. Liikenteessä tavattiin myös pari katsastamatonta ajoneuvoa. Suurin osa kuljettajista oli tulossa tai menossa kelkkamessuille.

Nuorten kuljettajien kova vauhti huolestuttaa

Ylikonstaapeli Jorma Lantto nostaa esille huolestuttavan piirteen yhteen viikonlopun tapauksista liittyen, jossa kuljettajana oli niin sanotusti ikäpoikkeusluvalla kortin saanut 17-vuotias kokematon kuljettaja.

Harmittavan usein liikenneonnettomuuksille on tyypillistä kahden tekijän summa; kova vauhti ja kuljettajana nuori mies. Kova nopeus yhdessä vähäisen ajokokemuksen kanssa lisää selkeästi onnettomuusriskiä. Riski kasvaa myös, kun kyydissä on kavereita, jolloin näyttämisen halu lisääntyy.

Poliisi toivoo, että vanhemmat ottaisivat asian esille kotona, sillä nuori ei useinkaan miellä tekojensa seurauksia.

Aiheeseen liittyen