lauantai, 20 heinäkuun, 2024

Mielenosoitus aiheuttaa merkittävää liikennehaittaa perjantaina Helsingissä

Helsinki. Elokapina on ilmoittanut järjestävänsä mielenosoituksen perjantaina 28. kesäkuuta kello 15–21 Porkkalankadun ja Länsiväylän risteyksessä sekä Porkkalankatu 1:n kohdalla olevalla aukiolla. Poliisi on ilmoittanut järjestäjälle, että Länsiväylän liikenteen estämistä ei sallita.

Poliisi suosittelee käyttämään vaihtoehtoisia kulkureittejä, jos mahdollista. Poliisi ohjaa liikennettä tarvittaessa poikkeusreiteille. Myös Espoon suunnasta Helsinkiin päin tulevien kannattaa harkita muita reittejä.

Elokapina on myös sunnuntaille 30. kesäkuuta ilmoittanut mielenosoituksen, jossa neljä kulkuetta aikoo marssia Hakaniemen sillalle. Kulkueiden on ilmoitettu lähtevän noin klo 13.15. Kahden kulkueen on ilmoitettu saapuvan Sörnäisten rantatietä ja kahden Pohjoisrantaa pitkin Hakaniemen sillalle, jossa mielenosoituksen on ilmoitettu jatkuvan klo 19 asti.

– Poliisi neuvottelee aina mielenosoituksen järjestäjän kanssa, jotta mielenosoituksesta ei aiheutuisi kohtuutonta häiriötä muille kaupunkilaisille. Jos mielenosoitus toteutuu olennaisesti lain vastaisena, vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, poliisi voi puuttua tilaisuuden kulkuun, antamalla ohjeita ja määräyksiä tai viimekädessä päättämällä mielenosoituksen, kertoo ylikomisario Heikki Porola.

Poliisin tehtävänä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus, yleinen järjestys ja turvallisuus sekä muiden kaupunkilaisten oikeudet.

Mielenosoituksen keskeyttäminen ja päättäminen arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Poliisin ohjeet ja tarvittaessa määräykset, sekä niiden toimeenpanemiseen käytettävät keinot, perustuvat tilanteen mukaiseen kokonaisarvioon. Poliisi pyrkii aina ensisijaisesti neuvottelemaan järjestäjän kanssa tilanteen ratkaisemiseksi.

Kuvituskuva.

2 KOMMENTTIA

  1. Minkä helvetin takia poliisi suosittelee mitään vaihtoehtoisia reittejä kun Länsiväylä sekä Porkkalankatu ovat suorat reitit? Poliisi tekee nyt vain duuninsa ja heittää nuo ääliöterroristit helvettiin häiriköimästä. On se kumma, kun poliisi ei kykene saamaan kuriin tuollaisia lapsukaisia, niin miten voi enää luottaa mihinkään poliisin toimiin.

    0
  2. Miksei poliisi hoida työtään ja poista näitä terroristeja häiriköimästä liikennettä ja yleensä ihmisten elämää. Minä en aio kierrellä mistään vaan ajan siitä missä minulla on oikeus ajaa verorahoillani kustannetulla tiellä.

    0

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT