Porvoo. Poliisi kertoo, että partiota vastaan ajoi Kevätkummussa Teollisuustiellä henkilöauto, minkä kuljettajan ajokunnon poliisi päätti tarkastaa. Poliisin ryhtyessä pysäyttämään ajoneuvoa se kiihdytti kovaa vauhtia kohti Veckjärventietä.

Poliisiauton nopeus nousi Veckjärventiellä noin 100 kilometriin tunnissa ja pakenevaan autoon kasvoi vain välimatka. Kyseisessä kohdassa on 40 km/h nopeusrajoitus. Jossain kohdissa partio menetti näköyhteyden pakenevaan ajoneuvoon. Poliisi sai havainnon, että pakeneva kääntyi Karhukorventielle ja siellä pakeneva jatkoi kovaa vauhtia nopeuden ollessa välillä 80 km/h.

Tie oli todella liukas, luminen ja mutkainen. Pakeneva ajoi koko tien leveydellä ja onneksi juuri sillä kertaa ei tullut ketään vastaan. Partio menetti kapealla tiellä useaan otteeseen näköyhteyden, mutta havaintojen mukaan pakeneva ajoi Epoontielle ja sieltä Epoon suuntaan. Epoosta matka jatkui Gäddragintietä pitkin kohti Voolahtea. Kyseisillä tieosuuksilla vauhti on ollut todella kova olosuhteisiin nähden.

Pakeneva auto ajoi ulos tieltä Voolahdentien ja Fagerstantien risteyksessä. Kuljettaja pakeni autosta jalan, mutta hänet saatiin nopeasti kiinni. Päihteillä ei onneksi ollut vaikutusta pakenevaan kuljettajaan vaan hän koki, että poliisi vainoaa häntä. Kuljettaja otettiin kiinni poliisiasemalle ja hänet määrättiin heti väliaikaiseen ajokieltoon.

Aiheeseen liittyen