sunnuntai, 21 huhtikuun, 2024

Mies ammuttiin hengiltä Tukholman eteläpuolella – kolme teini-ikäistä pidätettiin

Ruotsi. Torstaina 21.3. vähän ennen kello 21.20 poliisi sai hälytyksen ampumisesta Fittjalla, Tukholman eteläpuolella. Tapahtumapaikalta ravintolasta löydettiin 30-vuotias mies, jolla oli ampumahaavoja, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Aftonbladetin tietojen mukaan mies oli syömässä useiden muiden ihmisten kanssa, kun tekijät ilmestyivät. He olivat naamioituneita ja aseistautuneita Kalashnikov-tyyppisellä automaattiaseella.

Lehden  mukaan mieheen osui kolme laukausta ylävartaloon ja hän kuoli paikan päällä.

Ammuskelu tallentui alueen valvontakameroihin. Aftonbladetin tietojen mukaan metsästys käynnistettiin kolmesta naamioituneesta ja tummapukuisesta henkilöstä, jotka pakenivat jalkaisin Slagstan suuntaan.

Perjantaiaamuna 22.3. poliisi ilmoitti, että kolme teini-ikäistä pidätettiin epäiltynä osallisuudesta murhaan.

– Heidät pidätettiin ja kuulusteltiin yön aikana, ja myöhemmin syyttäjät ovat vanginneet heidät, kertoo Tukholman poliisialueen lehdistötiedottaja Ola Österling SVT:lle.

– Olemme varmistaneet paljon jälkiä ja teknisiä todisteita. Olemme myös tehneet useita haastatteluja ja tehneet useita kotietsintöjä. Olemme tarkistaneet myös valvontakameroiden materiaalia, Ola Österling kertoo.

Poliisi ei kommentoinut, miten tai milloin nuoret miehet pidätettiin. Voidaan kuitenkin vahvistaa, että pidätysten yhteydessä tehtiin takavarikkoja.

– Olemme turvanneet esineitä ja ilmiöitä, joilla on suuri merkitys tulevassa esitutkintatyössä, Ola Österling sanoo lehdille.

Aftonbladetin mukaan epäilty termospommi löydettiin myöhemmin metsäiseltä alueelta lähellä murhapaikkaa. Poliisipommiteknikot tutkivat sen yön aikana. Lähellä pommin löytöpaikkaa poliisi  löysi myös aseen  toisesta metsäpehkosta.

Murhasta on aloitettu esitutkinta ja poliisin oikeuslääketiede on yöllä tutkinut rikospaikan, toteaa SVT.

Kuva: SVT Nyheter.

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT