Ruotsi. 30-vuotias mies kuoli ravintolassa tapahtuneessa ammuskelussa sunnuntai-iltana 7.8. Hässelby gårdissa Länsi-Tukholmassa. Uhri vietiin sairaalaan, mutta hän kuoli pian sen jälkeen, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet lyhyesti.

– Saimme useita soittoja kello 22.40 henkilöiltä, jotka kuulivat tulitusta, ja kun saavumme perille, mies löydettiin ammuttuna pubista, kertoo Tukholman poliisin tiedottaja Anders Bryngelsson tiedotusvälineille.Poliisi on kuulustellut useita todistajia ja eristänyt epäillyn paikan. Klo 03.15 poliisi ilmoitti, että kolme henkilöä on pidätetty murhasta epäiltynä.

Kuva: SVT Nyheter.

***

Gävle. Viime yönä tapahtui räjähdys pikaruokaravintolassa Gävlen keskustassa. Poliisi tutkii tapausta julkisena ilkivaltana.

Poliisin mukaan ravintola oli tapahtumahetkellä tyhjä eikä kukaan loukkaantunut. Tiloista hajosi kuitenkin ikkunat, kertoo SVT.

Hälytys poliisille  tuli maanantaiyönä 8.8. kello neljältä.

Esitutkinta on aloitettu ja poliisi on luokitellut räjähdyksen julkiseksi tuhoksi.

– Uskomme, että ravintolaan on heitetty jotain, joka sitten räjähti. Ravintolan kaikki ikkunat on rikottu, mutta suurta tuhoa ei näytä olevan, sanoo Mittin poliisialueen komentaja Pontus Hjelm TT:lle.

Kansallinen pommiryhmä on matkalla tapahtumapaikalle suorittamaan rikostutkintaa. Kohde on eristetty, lehdet kertovat.

Aiheeseen liittyen