Ruotsi. Miestä ammuttiin Hagalundissa Solnassa tiistai-iltana 2.2. 2021. Uhri vietiin ambulanssilla sairaalaan, mutta hän kuoli vammoihinsa. Poliisi tutkii tapausta epäiltynä murhana, kertoo SVT Nyheter.

Poliisi hälytettiin asuinalueelle Hagalundessa tiistai-iltana kello kahdeksan.

– Henkilö löydettiin ulkoa haavoittuneena, kertoo Per Fahlström poliisin alueellisesta komentokeskuksesta.

Miehen vammoja pidettiin heti vakavina, ja muutama tunti myöhemmin poliisi ilmoitti, että 20-25-vuotias mies oli kuollut.

Poliisi  sulki alueen epäillyn rikospaikan ympäriltä. Myöhään yöllä tutkinta oli vielä kesken.

– Käynnissä on laaja tutkintatyö. silminnäkijöiden etsintä ja mahdollisten todistajien kuulustelu, katsomme, onko alueella valvontakameroita ja teemme teknisen tutkimuksen, Per Fahlström sanoo, SVT:lle.

Poliisi tutkii tapausta epäiltynä murhana. Ketään ei ole pidätetty.

Mainittakoon, että samalla alueella ammuskeltiin edellisen kerran viime torstaina. Silloin löydettiin paikalta tyhjiä hylsyjä, mutta ei ketään haavoittunutta.

***

Ruotsi. Yksi henkilö loukkaantui veitsihyökkäyksessä Uddevallassa tiistai-iltana 2.2. 2021. Pian sen jälkeen tapahtui uusi hyökkäys, jossa myös nuorta henkilöä puukotettiin, kertovat SVT Nyheter Ja Aftonbladet.

Kello 21.59 veitsellä haavoitettu mies löydettiin Södra Hamnenista. Hyökkäyksen uhri vietiin sairaalaan ambulanssilla ja hänen sanotaan loukkaantuneen vakavasti.

Seitsemän minuuttia myöhemmin kahta muuta nuorta miestä puukotettiin Kampenhofin matkaterminaalissa. Sieltä yksi loukkaantunut vietiin sairaalaan lievin vammoin. Toisella miehellä isku ei mennyt hänen paksun takkinsa läpi.

Poliisi ei sulje pois sitä, että näiden kahden tapahtuman välillä on yhteys. Tällä hetkellä Uddevallan eri paikoissa on käynnissä useita tutkimuksia. Västra Hamnenin rikospaikka on eristetty teknistä tutkimusta odotettaessa, lehdet kirjoittavat.

– Maantieteellisesti ja ajallisesti on täysin mahdollista, että nämä tapahtumat kuuluvat yhteen. Tämä on yksi tutkintasuunta, mutta samalla meidän on suhtauduttava asiaan varauksella, koska nämä ovat erilaisia ​​tapahtumia, sanoo päivystävä virkamies Morten  Gunneng, poliisin päivystävä virkamies läntiseltä alueelta.

Tapahtumia tutkitaan murhayrityksenä ja pahoinpitelyinä.

Kuva rikospaikalta Solnassa: Aftonbladet.

Aiheeseen liittyen