torstai, 30 toukokuun, 2024

Mies kuoli Tukholmassa tapahtuneessa ammuskelussa – Halmstadissa yksi henkilö haavoittui

Ruotsi. Maanantai-iltana Tukholman keskustassa Södermalmin Helgalundenissa tapahtuneessa ammuskelussa menehtyi 40-vuotias mies, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi sai ilmoituksen laukauksista 6.5. kello 18.20. Silminnäkijä kertoo SVT:lle, että kohteesta kuultiin kuudesta kahdeksaan laukausta.

Poliisin tiedottaja Daniel Wikdahl kertoi, että 40-vuotias mies on pystytty tunnistamaan. Myöhemmin illalla poliisi ilmoitti, että ammuttu mies kuoli tapahtumapaikalla.

STV:n saamien tietojen mukaan kyseessä on mies, jolla on jengiyhteyksiä.  Poliisi ei kuitenkaan halua kommentoida jengiyhteyksiä tai mahdollisia motiiveja.

– On aivan liian aikaista sanoa, liittyykö se jengirikollisuuteen vai ei, Daniel Wikdahl sanoo.

Useiden ihmisten kerrotaan nähneen ammuskelun. Aftonbladetin tietojen mukaan silminnäkijät näkivät, kuinka tummapukuinen ja naamioitunut tekijä pakeni paikalta.

Poliisi kertoi maanantai-iltana kello 22.20, että yksi henkilö on pidätetty epäiltynä osallisuudesta rikokseen. Poliisi ei kommentoi muita pidätettyyn liittyviä yksityiskohtia.

Aftonbladetin tietojen mukaan pidätetty on 20-vuotias mies. Poliisi ei tiistai-iltana täsmentänyt, miten pidätettyä miestä epäillään osalliseksi murhaan. Hänet on aiemmin tuomittu useista vähäisistä rikoksista, mutta ei vakavista väkivaltarikoksista.

Ammuskelun aikana useisiin autoihin osui luoteja. Poliisi otti autot haltuunsa teknistä tarkastusta varten, kertoo Aftonbladet.

Kuva: Aftonbladet.

***

Henkilöä ammuttiin autoon Halmstadissa

Autossa istuvaa henkilöä ammuttiin Vallåsin kaupunginosassa Halmstadissa tiistaiyönä, kertoo SVT Nyheter.

Poliisi sai hälytyksen Halmstadin Vallåsin ammuskelusta 7.5. muutama minuutti kello 02:n jälkeen.

– Meillä on ollut paikallaan seisovaan autoon kohdistunut ammuskelu, jossa yksi henkilö loukkaantui, kertoo päivystävä poliisi Johan Ljung SVT:lle.

Ammuttu henkilö selvisi lievillä vammoilla.

– Ambulanssihenkilökunta antoi hänelle ensiapua, Johan Ljung kertoo.

Poliisi onnistui pidättämään kaksi henkilöä, joita epäillään osallisiksi tapahtumaan. Tapaus luokitellaan murhan yritykseksi.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT