sunnuntai, 3 joulukuun, 2023

Mies menehtyi luoteihin Västeråsissa – muitakin tapahtumia Ruotsissa lauantaiyön aikana

Ruotsi. 35-vuotias mies vietiin sairaalaan vakavasti loukkaantuneena ammuskelun jälkeen Pohjois-Västeråsissa perjantai-iltana. Myöhemmin illalla poliisi ilmoitti miehen kuolleen, uutisoivat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi sai perjantaina 18.8. noin klo 19.50 useita soittoja epäilyttävästä ampumisesta Västeråsin Norra Skallbergetillä Karlfeldtsplatsenilla. Paikalta löytynyt haavoittunut henkilö toimitettiin sairaalaan, jossa hänet todettiin menehtyneeksi.

***

Poliisi sai hälytyksen Västeråsin Vallbyyn lauantaiyönä 19.8. hieman kello 03:n jälkeen, koska soittajat olivat kuulleet useita pamauksia. Ammuskelun jälkeen 25-vuotias mies vietiin sairaalaan ampumavammojen vuoksi. Vammojen vakavuudesta ei ole tietoa, totesi poliisi lehdille.

Loukkaantunut henkilö löytyi asunnosta, jossa oli useita muitakin ihmisiä.

Tapauksia tutkitaan murhana ja murhan yrityksenä. Samalla selvitetään onko niillä yhteyksiä keskenään ja yhteyksiä jengirikollisuuteen.

Pidätyksiä tekojen johdosta ei ole tapahtunut, lehdet toteavat.

Kuva: Aftonbladet.

***

Kerrostalossa räjähdys Etelä-Tukholmassa

Poliisille tuli lauantaiyönä 19.8. kello 03.25 hälytys kovasta pamauksesta Etelä-Tukholman Skarpnäckin alueella, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

– Ihmiset evakuoituivat talosta spontaanisti, joten rakennus on täysin tyhjä, kertoo poliisin tiedottaja Helena Boström Thomas SVT:lle.

Poliisin saavuttua paikalle he totesivat räjähdyksen aiheuttamia vaurioita kerrostalon sisäänkäynnillä.

– Muun muassa rakennuksen ikkunoita on rikki ja myös porraskäytävän sisällä on vaurioita, kertoo Helena Boström Thomas, lehdille.

Toistaiseksi on epäselvää, tapahtuiko räjähdys porraskäytävän sisällä vai vain ulko-oven ulkopuolella. Henkilövahingoista ei ole tietoa.

Toistaiseksi ei ole pidätettyjä, eikä poliisi halua nimetä ketään epäiltyjä. Rikos luokitellaan julkiseksi tuhotyöksi.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT