poliisi

Himanka. Poliisi sai tänään su klo 02.09 ilmoituksen hätäkeskukselta, että mieshenkilö kävi uhkaamassa aseella tuntemaansa naishenkilöä, naisen kotiosoitteessa Kalajoen Himangalla. Uhkauksen jälkeen mies oli poistunut ase mukanaan viereiseen rivitalohuoneistoon.

Tapahtumapaikalle lähetettiin useita poliisipartioita. Poliisipartiot piirittivät asuntoa useita tunteja ja yrittivät saada puhe- ja neuvotteluyhteyttä kohdeasuntoon. Kohdehenkilö ei suostunut vastaamaan puhelimeen, eikä avaamaan asunnon ovea. Poliisit avasivat oven. Paikalle olleet poliisi käskyttivät kohdehenkilön ulos asunnosta. Asunnossa oli toinenkin henkilö, joka saatiin myös käskyttämällä ulos asunnosta. Molemmat henkilöt otettiin kiinni ja vietiin Ylivieskan poliisiasemalle kiinniotetuksi. He eivät tehneet vastarintaa kiinniottotilanteessa.

Asunnosta löytyi poliisin suorittamassa kotietsinnässä useita aseita. Aseita ei oltu säilytetty asianmukaisesti. Poliisi tutkii tapahtumaa törkeänä kotirauhan rikkomisena, laittomana uhkauksena ja ampuma-aserikoksena.

Aiheeseen liittyen