Norja, Oslo. Varastettu ambulanssi on törmännyt Oslon Torshovissa useisiin ihmisiin. Poliisi tiedottaa aseistautuneen miehen varastaneen ambulanssin noin kello 12.30 paikallista aikaa.

Poliisi ilmoittaa saaneensa tilanteen hallintaansa ja ottaneensa epäillyn tekijän kiinni noin 15 minuuttia myöhemmin. Toista epäiltyä etsitään.

Varastettu ajoneuvo ajoi muun muassa päin lastenvaunuja, joissa oli kaksi lasta. Vaunuissa olleet lapset on viety sairaalahoitoon. Lisäksi auto osui lasten äitiin ja vanhempaan pariskuntaan. Auton alle jääneiden vammojen vakavuudesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Norjan tiedotusvälineiden mukaan poliisi pysäytti varastetun auton ampumalla renkaisiin. Tapauksen silminnäkijä on kertonut, että myös ambulanssia ajanut mies avasi tulen.

Poliisi kertoo Twitterissä käyttäneensä miehen taltuttamisessa ampuma-asetta. Mies on haavoittunut, muttei poliisin mukaan vakavasti.

Dagbladet kertoo poliisin etsivän myös naista epäiltynä osallisuudesta ambulanssin kaappaamiseen.

Kuva: VG Nyheter.

Päivitys uutiseen kello 17.20.

Aftenpostenin mukaan ambulanssin kaapannut mies ei haavoittunut kiinnioton yhteydessä.  Aiemmin miehen kerrottiin saaneen vammoja.

Poliisi kertoo Twitterissä, että tapaus ei tämänhetkisen tiedon mukaan liity terrorismiin.

Aiheeseen liittyen