sunnuntai, 21 huhtikuun, 2024

Miestä ammuttiin Etelä-Tukholmassa – uusi jengikonflikti syntynyt

Ruotsi. Lähellä Skärholmenin keskustaa Etelä-Tukholmassa tapahtui keskiviikkona ammuskelu keskellä päivää, kertovat SVT Nyheter ja Aftonbladet.

Poliisi sai keskiviikkona 13.3. kello 12.40 hälytyksen laukauksista Skärholmenissa. Paikalta löydettiin ampumalla haavoitettu 25-vuotias mies.

– Hänet on viety sairaalaan ja esitutkinta murhan yrityksestä on aloitettu, kertoi poliisin tiedottaja Per Fahlström SVT:lle.

Poliisin mukaan loukkaantunut mies oli tajuissaan  ja pystyi puhumaan, kun hänet vietiin sairaalaan.

Silminnäkijä kertoo SVT:lle kuulleensa kolme tai neljä laukausta ja nähneensä kahden nuoren miehen juoksevan paikalta.

Aivan tapahtumapaikan vieressä on esikoulu ja lapset olivat ulkona leikkimässä, koulun rehtori kertoo SVT:lle.

– Lapset eivät nähneet ampumista, mutta he kuulivat laukaukset ja näkivät ihmisten juoksevan karkuun, kertoo rehtori Cecilia Hansson.

Hän kertoo, että esikoulun opettajat reagoivat nopeasti.

– Heti kun he kuulivat laukaukset, he ottivat lapset sisään. He ymmärsivät, että kyseessä oli ammuskelu. He lukitsivat ovet ja soittivat poliisille.

Lapset pidettiin sisätiloissa ja esikoulu lukittuna, mutta myöhemmin vanhemmat pääsivät noutamaan lapsensa normaalien rutiinien mukaisesti.

Aftonbladet kertoo, että lehden saamien tietojen  mukaan ammutulla 25-vuotiaalla miehellä on  yhteyksiä rikollisverkostoon. Keskiviikon ammuskelu on viimeisin useista alueella tapahtuneista ammuskeluista. Poliisi epäilee nyt, että alueella on leimahtanut uusi jengikonflikti.

Skärholmenissa tapahtui myös vuoden ensimmäinen kuolemaan johtanut ammuskelu Tukholmassa 1. maaliskuuta. Silloin nuori mies ammuttiin kuoliaaksi kerrostalon oven ulkopuolella.

Aftonbladet kertoo aiemmin raportoineensa konfliktista, joka tapahtui Vårbyn ja Skärholmenin falangin välillä. Lehden lähteet kuvailivat tuolloin aluetta tyhjiöksi rikollisten keskuudessa. Huumemarkkinoita ei hallinnut kukaan.

Siksi myös uskottiin, että Tukholman alamaailman eri osapuolten välillä syttyisi suuria kiistoja niiden kesken, jotka halusivat päästä markkinoille.

Muutaman kuukauden suhteellisen rauhallisen ajan jälkeen paikallisen konfliktin epäillään voimistuneen uudelleen alueella, ja tämän viimeisen ammuskelun uskotaan olleen osa sitä, kirjoittaa Aftonbladet.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT