Joensuu. Itä-Suomen poliisissa on saatu päätökseen esitutkinta, jossa selvitettiin epäiltyä tapon yritystä Joensuun Noljakassa marraskuun alussa 2021.

Yhden henkilön puukotukseen johtaneet tapahtumat olivat saaneet alkunsa yksityisasunnossa, jossa oli teon aikana paikalla muutaman hengen seurue. Selkään puukotettu uhri selvisi hengissä vain täpärästi, kertoo poliisi.Hätäkeskukseen soitettiin maanantaina iltapäivällä 1. marraskuuta ja ilmoitettiin puukotuksesta yksityisasunnossa Joensuun Noljakassa. Ilmoituksen perusteella puukottajan henkilöllisyys oli epäselvä, eikä varmuutta ollut myöskään siitä, oliko tekijä yhä paikalla asunnossa. Paikalle hälytettiin useita poliisin ja ensihoidon yksiköitä. Asunnosta tavattiin kolme henkilöä, joista yksi oli puukotuksen uhri. Uhri toimitettiin välittömästi sairaalaan saamaan hoitoa. Poliisi sai myöhemmin tiedon, että selkäänsä puukoniskun saanut asianomistaja oli ollut lähellä menehtyä saamiinsa vammoihin.

Esitutkinnan alkuvaiheessa ilmeni, että tapahtumapaikalta oli poistunut henkilö ennen poliisin saapumista paikalle. Kyseinen henkilö tavoitettiin ja otettiin kiinni muutaman tunnin kuluttua hätäkeskukseen saapuneesta ilmoituksesta. Poliisi otti tutkinnan aikana kiinni yhteensä kolme henkilöä, jotka Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi todennäköisin syin tapon yrityksestä epäiltyinä. Tutkinnan ensimmäisten viikkojen aikana tapahtumien kulku valottui siinä määrin, että vangituista kaksi voitiin vapauttaa.

Esitutkintapöytäkirja tapon yrityksestä ja huumausaineen käyttörikoksesta siirtyi hiljattain poliisilta syyteharkintaan yhden epäillyn osalta. Syytteet on nostettava 25. helmikuuta 2022 mennessä.

Aiheeseen liittyen