Poliisi tiedottaa: Vaikka koronatilanne onkin helpottunut, on tarpeetonta matkustamista edelleen syytä välttää, Sisä-Suomen poliisi opastaa.

Sisärajavalvonta ja karanteenisuositus loppuivat kuitenkin 15.6.2020 Norjan, Tanskan, Islannin, Viron, Latvian ja Liettuan osalta. Matkasuunnitelmia tehtäessä on hyvä muistaa, että Suomen kansalainen tarvitsee Baltian maihin matkustaakseen voimassaolevan passin tai matkustusoikeudellisen henkilökortin.

Norjan, Tanskan ja Islannin osalta tilanne on kuitenkin hieman erilainen, sillä Pohjoismaiden kansalainen ei tarvitse matkustusasiakirjaa liikkuessaan muissa Pohjoismaissa. Ilman matkustusasiakirjaa matkustavan pohjoismaalaisen on kuitenkin tarvittaessa kyettävä osoittamaan henkilöllisyytensä sekä kansalaisuutensa.

Matkustajan on myös hyvä tarkistaa omalta kuljetusyhtiöltään, mitä asiakirjoja kyseinen yhtiö edellyttää matkustajiltaan, sillä eri yhtiöiden toimintatavat saattavat vaihdella.

Ajokortin osalta on hyvä todeta, että se todistaa ensisijaisesti henkilön ajo-oikeuden, eikä ole virallinen henkilötodistus, vaikka se kotimaassa monissa paikoissa sellaisena hyväksytäänkin.

Aiheeseen liittyen