Poliisi. Moottorikelkalla ei saa ajaa tiellä, tiealueella, jalkakäytävällä, suojatiellä, pyörätiellä, eikä tien pientareella. Tiealueeksi katsotaan tien pientareet ja tiealue rajoittuu vielä kahden metrin etäisyydelle tien vierellä olevan ojan tai luiskan ulkosyrjästä.

– Olemme saaneet moottorikelkoista useita ilmoituksia, kun niillä on ajettu ojan penkoilla, yksityisillä viljelypelloilla ja kevyen liikenteen väylillä eli paikoissa, joissa niillä ajaminen on kiellettyä, ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

– Kun moottorikelkalla ajetaan syysviljapelloilla, painuu lumi kelkan jäljen kohdalla niin, että se aiheuttaa siltä kohdalta viljan palamisen, eikä satoa saada.  Kelkkailijoiden tulee muistaa, että maastossa liikkuminen kelkalla vaatii aina maanomistajan tai maanhaltijan luvan, Leppälä muistuttaa.

Tämän lisäksi Metsähallituksen kelkkaurilla tarvitaan Metsähallituksen uralupa. Erityislupaa ei tarvita virallisilla moottorikelkkareiteillä ja jääpeitteisillä vesialueilla liikuttaessa.

Aiheeseen liittyen