Joensuu. Mies syyllistyi moottorikelkalla törkeään rattijuopumukseen, kahteen liikennerikkomukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, Joensuun Raatekankaalla, lauantaina noin kello 19 aikaan.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin kevyenliikenteenväylillä kaahailevasta moottorikelkkailijasta. Poliisipartio sai havainnon pihasta Raatekankaantielle ajaneesta moottorikelkasta ja yritti  pysäyttää sen ajamalla siviilimallisella poliisiautolla kelkan eteen hälytysvilkut kytkettynä. Toinen poliisimies näytti kädellä pysähtymismerkkiä.

Kelkkailija lähti välittömästi ajamaan karkuun Raatekankaantien kevyenliikenteenväylää kohti Pankakoskentietä. Poliisipartio seurasi moottorikelkkailijaa ja hänelle näytettiin  poliisiauton punaista pysäytysvaloa yhdessä hälytysvalojen ja -äänien kanssa. Moottorikelkkailija kääntyi takaa-ajon jälkeen auraamattomalle tielle.

Jäljistä voitiin päätellä, että moottorikelkkailija oli ajanut lenkkiä useita kertoja yleisellä tiellä. Poliisin moottorikelkkapartio seurasi karkuun ajaneen jälkeä ja sen päästä löytyi kantoon kiinnijäänyt moottorikelkka. Kuljettaja oli poistunut paikalta kävellen. Hänet tavoitettiin hetkeä myöhemmin Raatekankaalta. Miehelle tehty puhalluskoe antoi  tuloksen 1,34 promillea.

Moottorikelkan omistavan miehen epäillään syyllistyneen kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen