Kuopio. Kolme henkilöä loukkaantui lauantai-iltana 13.7. klo 22.00 aikoihin, kun 17 -vuotiaan miehen kuljettama moottoripyörä karkasi temppuilun seurauksena yleisön joukkoon Kaatopaikantiellä Kuopiossa.

Keski-Suomesta Kuopion mopomiittiin tullut nuorukainen oli kuljettanut 125 kuutioista moottripyörää ohjaamalla sitä moottoripyörän päällä seisten ja törmännyt samaan aikaan vieressä ajaneeseen moottoripyörään. Törmäyksen seurauksena nuorukainen oli pudonnut kuljettamansa moottoripyörän päältä ja moottoripyörä jatkoi itsekseen tien varressa temppuilua seuranneen yleisön joukkoon. Moottoripyörä osui kolmeen henkilöön, joista kaksi sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Poliisi sai alkuillasta tiedon mopomiitistä, kun Naulamäen teollisuusaluuelta ilmoitetttin häritsevästä kaahailusta ja keulimisesta. Tuolloin paikalla oli noin sata henkilöä, mopoilla, moottoripyörillä ja autoilla. Kohta tuon jälkeen mopomiittiläiset poistuivat Neulamäestä ja siirtyivät Kaatopaikantielle.

Kaatopaikantielle miittiin oli tullut osallistujia myös muilta paikkakunnilta ja esim. Jyväskylästä oli paikalle tuotu perävaunussa erilaisia moottoripyöriä.

Itä-Suomen poliisilaitoksen yleisjohtajana toimivan komisario Ilpo Kortelaisen mukaan riskit tämän kaltaisiin onnettomuuksiin ovat ilmeisiä, kun mopomiittejä pidetään ns. järjestäytymättä.
– Mikäli tämäkin mopomiitti olisi pidetty järjestäytyneesti ja laadittu erillinen turvallisuussuunnitelma sekä toimittu sen mukaan niin tämän iltainen onnettomuus olisi vältetty. Nyt kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja mahdollisesti vamman tuottamuksesta, Kortelainen kertoo.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen