Hämeenlinna. Poliisipartio havaitsi lauantaiaamuna kello 10.25 moottoripyörän Paasikivenkadulla ja se yritti pysäyttää sen pysäytysvalolla. Moottoripyörän kuljettaja ei kuitenkaan piitannut pysäytysvalovasta vaan lähti pakenemaan poliisia.

Kuljettaja kääntyi Saaristenkadulle ja sieltä edelleen kauppakeskus Tavastilan pihaan ajaen jalkakäytävää pitkin Palokunnankadulla. Palokunnankadulta hän ajoi kohti linja-autoasemaa ja sen läpi takaisin Palokunnankadulle ja sieltä hän kääntyi Arvi Kariston kadulle ajaen pysäköintialueen ja viheralueen läpi Paasikiventielle jatkaen pakoa Keinusaarta kohden. Paasikiventien sillan jälkeen kuljettaja kääntyi oikealle Vanajantien viereiselle kevyenliikenteenväylälle ja sieltä Kantolankadun kevyenliikenteenväylälle, jossa oli tapahtuma-aikaan useita jalankulkijoita. Takaa-ajo jatkui valtatie 10:lle kohti Lahtea. Katuman liikenneympyrässä moottoripyörän kuljettaja ajoi liikenneympyrää vastakkaiseen suuntaan ja jatkoi ajoaan edelleen kohti Lahtea.

Harvialantiellä partio pääsi pakenevan moottoripyörän edelle hidastamaan tämän nopeutta. Moottoripyörän kuljettaja ajoi ojaan ja hänet saatiin kiinni. Kuljettaja oli 45-vuotias mies ja toistaiseksi ajokiellossa. Mies pudotti kiinnioton yhteydessä maahan huumausaineita.

Aiheeseen liittyen