keskiviikko, 6 joulukuun, 2023

Mopoilijan ajotapa kiinnitti poliisin huomion Rovaniemellä – kiinnijäännillä kalliit seuraamukset

Rovaniemen poliisi pysäytti nuoren, kortittoman mopoilijan. Myös mopossa oli poliisin puolelta monessa asiassa huomautettavaa.

Poliisipartio havaitsi keskiviikkoiltana Korkalovaaran alueella mopoilijan, joka ajoi mopoaan keula ylöspäin nostettuna. Mopon kuljettaja huomasi poliisipartion, jonka jälkeen hän laski moponsa keulan alas ja jatkoi moponsa ajamista normaalisti. Poliisi päätti kuitenkin poikkeuksellisen ajotavan vuoksi tarkistaa mopoilijan ajokunnon. Mopon kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä, vaan hän kiihdytti moponsa vauhtia tarkoituksenaan päästä poliisipartiota karkuun. Poliisi sai kiinni mopoilijan lyhyeksi jääneen pakomatkan jälkeen.

Mopon kuljettajaksi todettiin alle 15-vuotias nuori. Hän kertoi poliisipartiolle pakenemisensa syyksi mm. sen, ettei hänellä ole mopon kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta. Poliisipartio tarkisti myös nuoren kuljettaman mopon, jossa todettiin olevan siihen kuulumaton rekisterikilpi, ja kaiken lisäksi mopon todettiin olevan rakenteiltaan säännösten vastainen eli ns. viritetty mopo. Nuoren käyttämä mopo takavarikoitiin ja se toimitettiin poliisilaitokselle odottamaan jatkotoimenpiteitä.

Koska mopoilija on alle 15-vuotias, hänen asemansa ilmoituksessa on rikolliseen tekoon epäilty. Rikosnimekkeet ilmoituksessa ovat kuitenkin törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Poliisi haluaa muistuttaa, varsinkin nuoria, että ns. viritetyllä mopolla ajaminen on erityisen vaarallista ja siihen liittyvät seuraukset ovat merkittäviä. Jos mopo todetaan rakenteisiin tehtyjen muutosten jälkeen esim. kevytmoottoripyöräksi, niin poliisi ilmoittaa siitä liikenne- ja viestintävirasto Traficomille ja liikennevakuutuskeskukselle, joka pääsääntöisesti määrää kevytmoottoripyörälle todetuksi kulkuneuvolle mm. vakuutusseuraamuksia, muistuttaa poliisi.

Kuvituskuva.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT