Meri-Lapin alueella 9. ja 11.7.2019 suoritetuissa mopojen teemavalvontaiskuissa kirjoitettiin sakot kaikkiaan 21 kuljettajalle, valvontailmoituksia annettiin 12 kappaletta ja neljästä moposta otettiin rekisterikilvet pois. Samassa yhteydessä kuljettajia puhallutettiin ja yhden epäillään ajaneen mopoa huumeiden vaikutuksen alaisena.

Poliisi kirjasi useita ajoneuvorikkomuksia. Ainakin kuuden mopon rakenteellista nopeutta oli suurennettu mopon teknistä rakennetta muuttamalla. Osasta mopoista puuttuivat rekisterikilvet kokonaan tai ne eivät olleet luettavissa kunnolla. Myös joidenkin mopojen jarruista löytyi vikaa ja muutama kuljettaja ajoi huonokuntoisilla renkailla.

Yksi kuljettaja sai rangaistuksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ajaessaan mopolla keula pystyssä ja toinen liikennerikkomuksesta ajaessaan ylinopeutta.

Mopojen teemavalvontaisku Meri-Lapin alueella toteutettiin kansalaisilta tulleiden runsaiden valvontapyyntöjen sekä häiriöilmoitusten vuoksi. Poliisi toivoo, että muutoinkin ja erityisesti tämän valvontaiskun tulosten ja havaintojen seurauksena vanhemmat kiinnittäisivät erityistä huomiota huollettaviensa mopojen ja mopoautojen kuntoon ja niiden varusteisiin. Myös yleisestä liikennekäyttäytymisestä ja -säännöistä sekä niiden oikeasta noudattamisesta kannattaa keskustella kotona.

Mopoilijoita kehotetaan kiinnittämään huomiota ajotapoihinsa ja siihen, että he käyttäytymisellään pyrkisivät välttämään tarpeetonta häiriötä ympäristölleen.

Valvontaa suoritettiin Kemi-Keminmaa-Tornio -alueella. Valvontaiskuihin osallistui useita poliiseja sekä Kemin että Rovaniemen liikennepoliisiyksiköistä.

Aiheeseen liittyen