Helsinki. Poliisi otti torstaina 2.7.2020 iltapäivällä kiinni miehen, jonka epäillään tunkeutuneen anastustarkoituksessa neljään asuntoon Helsingin Veräjämäessä. Poliisi epäilee, että hänellä oli mukanaan rikoskumppani, jota ei etsinnöistä huolimatta tavoitettu.

Asunnoista anastettiin muun muassa elektroniikkaa ja elintarvikkeita. Kaikissa asunnoissa oli tapahtumahetkellä kotona asukas tai asukkaita.

Miehet olivat päässeet asuntoihin esimerkiksi avoimen tai lukitsemattoman oven ja avoimen ikkunan kautta. Yhdessä kohteessa he kiipesivät ensin auton konepellille aiheuttaen siihen suuret painaumat ja sitä kautta asuntoon.

Yhdessä asunnoista sinne tunkeutunut mies kaatoi asukkaan kumoon. Tätä tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä ryöstö. Kolmea muuta asuntomurtoa tutkitaan varkautena. Nimikkeet voivat tarkentua tutkinnan edetessä.

Poliisi pyytää miehistä havaintoja tehneitä ilmoittamaan niistä osoitteeseen: omaisuusrikoksetrpo.helsinki@poliisi.fi.

Poliisin neuvoja asuntomurron varalle:

  • Pidä myös kesähelteillä sellaiset ovet ja ikkunat lukittuina, joista murtovarkaan olisi mahdollista päästä asuntoon, kun et ole paikalla.
  • Älä jätä pihalla näkösälle esineitä, jotka voisivat helpottaa murtovarkaan pääsyä asuntoon, esimerkiksi työkaluja.
  • Jos asuntoosi on murtauduttu tai yritetty murtautua, soita välittömästi hätänumeroon 112 ja ilmoita tapahtuneesta.
  • Älä koske mihinkään tai liikuta tavaroita ennen kuin poliisi on suorittanut asunnossa tarvittavat tutkintatoimenpiteet. Vältä myös turhaa liikkumista asunnossa.
  • Jos murtovarkaat ovat jättäneet jälkeensä jotain, vaikka vain roskia, kerro siitä poliisille. Murtovarkaiden jättämiä jälkiä voidaan hyödyntää tutkinnassa.
  • Valmistaudu tekemään lista asioista, joita asunnosta on kadonnut. Myös arvoltaan vähäisemmät esineet voivat olla merkityksellisiä tutkinnassa, koska monesti murtovarkauksia tehdään niin sanotusti sarjoissa ja vähäarvoisempikin esine murtosaaliin joukossa voi paljastaa, missä asunnossa varkaat ovat käyneet.

Aiheeseen liittyen