sunnuntai, 25 helmikuun, 2024

Muslimijohtajia erotetaan avustamansa seksikaupan vuoksi Ruotsissa

Ruotsi. Shiiamuslimijohtajat vihkivät pika-avioliittoihin naisia, joita miehet ostavat tilapäistä seksiä varten. Nyt Uppdrag review- raportissa paljastetut imaamit ja uskonnolliset johtajat pakotetaan jättämään asemansa, uutisoi SVT Nyheter.

Määräaikaiset avioliitot tai niin sanotut ”huviavioliitot” ovat shiia-islamin käytäntö, jota virallisesti kuvataan lyhyemmiksi suhteiksi uskonnon puitteissa. Mutta Uppdrag review pystyi paljastamaan, että se toimi myös eräänlaisena uskonnollisesti hyväksyttynä prostituutiona. Imaameille on maksettu haavoittuvien naisten naimisiinmenosta ”huviavioliittoihin” miesten kanssa, jotka haluavat ostaa tilapäistä seksiä.

– Ihmiset ovat käyttäneet väärin määräaikaista avioliittoa, sanoo Haider Ibrahim, Ruotsin islamilaisen shialiiton puheenjohtaja.

Paljastus herätti paljon huomiota. Yksi asiaan reagoinut oli poliisipäällikkö Petra Stenkula Malmössä.

– Jos olisin ollut esitutkinnan johtaja, olisin luultavasti tehnyt ihmiskaupasta selvityksen, hän sanoi tarkastelun yhteydessä.

Kattojärjestö Islamic Shia Samfunden in Sweden (ISS) toimi ja jäädytti jäsenyyden ja keskeytti 12 nimetyn yhdistyksen maksut. He aloittivat myös oman tutkinnan, joka on nyt valmis.

– Olemme esittäneet kysymyksiä kaikille seurakunnille, imaameille ja puhuneet jäsentemme kanssa. Olemme menneet syvälle tapahtuneeseen, sanoo Haider Ibrahim, ISS:n puheenjohtaja.

Seurauksena on, että kaksi imaamia Tukholman alueella ja kaksitoista uskonnollista johtajaa eri puolilla maata ovat joutuneet jättämään tehtävänsä. Haider Ibrahimin mukaan kyseessä ei ollut järjestelmällinen seksikauppa, vaan yksittäiset ihmiset, jotka käyttäytyivät väärin.

Seurakunnissanne oli useita, jotka käyttivät tätä väärin. Miten se ei sitten voi olla systemaattista? Kysyy SVT.

– Viittaan tässä seurakuntiemme politiikkaan. Olemme tulleet siihen tulokseen, että heillä ei ole sellaista politiikkaa, jota ohjelmassa esitettiin, Haider Ibrahim sanoo.

Vuosina 2019–2021 islamilaiset shiiayhteisöt Ruotsissa ovat saaneet yhteensä yli 14 miljoonaa kruunua avustuksia. Ehdottomasti suurin osa niistä tulee uskonnollisten yhteisöjen valtiontukiviranomaiselta. He sanovat luottavansa edelleen ISS:ään ja ovat tyytyväisiä toimintasuunnitelmaan ja esiteltyihin toimiin.

– Seuraamme, että he tekevät, mitä heidän kuuluu tehdä, sanoo ISS:n puheenjohtaja Isak Reichel SVT:lle.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT