Pudasjärven keskustassa sijaitsevan kerrostalon rappukäytävässä tapahtui torstaina 28.6.2018 noin kuuden aikaan illalla aikaan ampumistapaus, jossa menehtyi noin 40 -vuotias paikkakuntalainen mies. Poliisi on ottanut kiinni rikokseen epäillyn noin 50-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen.

Teon taustalla on mustasukkaisuus. Uhri ja tekijä tiesivät toisensa.

Epäilty oli varustautunut tekopaikalle lähtiessään kahdella luvanvaraisella käsiaseella, joiden lippaat olivat täyteen ladattuina. Hänellä oli mukanaan myös pesäpallomaila. Henkirikosta edelsi lyhyt kamppailu kerrostalon rappukäytävässä. Laukauksia ammuttiin useita ja kahdella eri aseella.

Epäilty antautui teon jälkeen itse poliisille vapaaehtoisesti. Rikoksesta epäilty henkilö on antanut esitutkinnassa alustavan selvityksen tapahtumien kulusta. Rikoksesta epäilty on kertonut, että tapahtumat olivat tekohetkellä edenneet eri tavalla, kuin epäilty oli etukäteen uhrin tapaamisen suunnitellut.

Poliisi tutkii tekoa tällä hetkellä nimikkeellä murha. Esitutkinta on vasta alkuvaiheessa ja tässä vaiheessa poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Aiheeseen liittyen