Helsingin poliisi on aiemmin tiedottanut takavarikoineensa erittäin suuren määrän Rivotril -tabletteja ja tutkinnan yhteydessä on vangittu yli 10 henkilöä.

– Tämän rikoskokonaisuuden esitutkinta on edennyt ja poliisi on takavarikoinut yli 400 000 kpl Rivotril 2 mg tablettia. Tutkinnan tässä vaiheessa tutkintavankeudessa on yli 20 henkilöä, jotka kaikki ovat ulkomaalaisia, kertoo rikosylikomisario Jukka Paasio Helsingin poliisilaitokselta.Kyseessä on Euroopan mittakaavassakin tarkasteltuna mittavin huumausaineeksi luokiteltavien lääketablettien takavarikko. Rivotril-tabletit on salakuljetettu Suomeen henkilöautojen rakenteisiin kätkettyinä, mutta poliisi on onnistunut paljastamaan salakuljetuksen omien tutkimustensa perusteella.

– Suurin yksittäinen salakuljetustapahtuma käsitti useiden ajoneuvojen kolonnan, joiden ajoneuvojen rakenteista takavarikoitiin n. 350 000 pilleriä. Ajoneuvot saapuivat Suomeen Tornion kautta ja niiden matkan lähtöpaikka oli Euroopassa, jossa ajoneuvot lastattiin pillereillä, Paasio kertoo.

Helsingin poliisilaitos on puuttunut voimakkaasti kadulla tapahtuvaan lääkepillereiden myyntiin ja jatkaa edelleen Helsingin kaupungin alueella yleisillä paikoilla tapahtuvaa huumeiden katutason myynnin ja käytön valvontaa.

Aiheeseen liittyen