perjantai, 8 joulukuun, 2023

Nainen loukkaantui Linköpingin räjähdyksessä – hallitus kokoontuu kriisikokoukseen

Ruotsi. Ekholmenin alueella Linköpingissä tiistaina 26.9. aamulla kello 06.00 tapahtuneessa räjähdyksessä loukkaantui nainen. Hänen vammojensa laajuudesta ei ole tietoa, mutta sairaalaan vietäessä hän oli tajuissaan ja pystyi puhumaan, kertoo SVT Nyheter.

Kiinteistö on kärsinyt laajoja vaurioita ja ainakin yksi asunto on tuhoutunut täysin. Asukkaat on evakuoitu läheiselle kuntosalille.

Ketään ei ole pidätetty, mutta SVT:n saamien tietojen mukaan tapahtumalla on yhteys rikolliseen  Foxtrot-verkkoon.

Hallitus kokoontuu kriisikokoukseen

Hallitus kutsuu koolle kriisikokouksen tapahtuneiden räjähdysten vuoksi. Tavoitteena on löytää nopeita toimenpiteitä rikosten torjuntaan, kertoo SVT Nyheter.

Alkuviikosta muutaman tunnin sisällä tapahtui kaksi voimakasta räjähdystä eri paikoissa Ruotsissa.

Yksi Tukholman Hässelbyssä maanantai-iltana, jossa kolme ihmistä loukkaantui, toinen Ekholmenissa Linköpingissä tiistaiaamuna, missä asuinrakennuksen julkisivu repeytyi auki ja yksi henkilö jouduttiin viemään sairaalaan.

Ruotsi on menossa kohti ennätysvuotta räjähdysten määrässä, kun syyskuun 15. päivään mennessä niitä on sattunut jo 124. Ennätysvuotena 2019 räjähdyksiä oli 133.

Hallitus pitää keskiviikkona kriisikokouksen selvittääkseen, mitkä toimenpiteet voidaan toteuttaa nopeasti ja mitkä pitkällä aikavälillä pommi-iskujen vähentämiseksi.

– Räjähdysten ja ammuskelujen muodossa esiintyvä törkeä väkivalta vaikuttaa yhä enemmän myös viattomiin ihmisiin. Meidän on käytettävä yhteiskunnan kollektiivista valtaa tämän rikollisuuden torjumiseksi ja suuntauksen kääntämiseksi, oikeusministeri Gunnar Strömmer (M) sanoo lausunnossaan.

Kuva: SVT Nyheter.

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT