Jyväskyläläisen viisikerroksisen kerrostalon katolta kuului kirkkaita naisen avunhuutoja helluntaina heti puolen päivän jälkeen. Ohikulkijat huomasivat katolla nuoren naisen, joka oli ilmiselvästi pulassa. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle.

Tapahtumapaikka oli Jyväsjärven itäpuolella vastapäätä Jyväskylän keskustaa. Nainen saatiin tuotua nostolavassa onnellisesti maan kamaralle. Hän oli koko ajan yhteistyökykyinen pelastajiensa suuntaan.

Kiipeilijän tarkoitus oli mennä tapaamaan ystäväänsä, joka asui viidennessä kerroksessa, ja jolla on oma parveke. Nainen oli kiivennyt ensin palotikkaita katolle tarkoituksenaan pudottautua sieltä parvekkeelle.

– Se oli kuitenkin ollut sitten tekemätön paikka ja hän jäi vangiksi katolle, kertoo päivystävä palomestari Tuomas Juuti Ilta-Sanomille.

Ennen kiipeilyään nainen oli yrittänyt lähestyä ystävänsä asuntoa tavanomaisesti käyttämällä kerrostalon ulko-ovea ja rappukäytävän portaita, mutta ystävä ei ollut ollut juttutuulella. Niinpä nainen oli valinnut vaihtoehtoisen tavan lähestyä ystävää.

Lähde: Ilta-Sanomat. Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen