Lauantaina 17.6.2017 aamuyöstä klo 04.35 aikaan vuonna 1972 syntynyt nainen oli kävelemässä ystävättärensä kanssa Vuorikatua kohti Kaisaniemeä. Naiset olivat pysähtyneenä kadulla, kun täysin yllättäen v 1972 syntyneeseen naiseen kohdistettiin väkivaltaa ja häneltä anastettiin omaisuutta. Tapahtuman yhteydessä nainen sai vammoja, jotka eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia. Naiselta anastettiin laukku, jossa oli hänen henkilökohtaista omaisuutta mm. HSL:n matkakortti. Toiseen naiseen ei kohdistettu väkivaltaa eikä häneltä anastettu omaisuutta.

Esitutkinnan tässä vaiheessa asiaa tutkitaan ryöstönä, koska omaisuuden anastamiseen on käytetty väkivaltaa.

Poliisi on pystynyt selvittämään tapahtumien kulkua tapahtumapaikalla ja sen läheisyydessä olevien valvontakameroiden tallenteiden avulla. Valvontakameroiden perusteella poliisi epäilee tekijöiksi kahta nuorta miestä. Lisäksi on selvinnyt, että naiselta anastettua matkakorttia on myöhemmin käytetty toisen rikoksesta epäillyn toimesta linja HSL:n bussissa.

Valvontakameroiden tallenteiden perusteella toinen epäillyistä tekijä on vaaleaihoinen alle 20-vuotias mies. Miehellä on ruskeat lyhyeksi leikatut hiukset. Tapahtumahetkellä hän oli pukeutunut siniseen t-paitaan ja mustiin housuihin, joissa vasemmassa lahkeessa valkoisilla isoilla kirjaimilla ilmeisesti teksti ”Black”. Jalassa miehellä oli valkoiset lenkkarit. Miehen kaulassa roikkui pitkä kaulaketju ja selässään mies kantoi mustaa reppua.

Toinen miehistä on tummaihoinen alle 20-vuotias mies. Miehellä on tumma kihara tukka. Mies oli jalassa tummat housut ja lenkkarit. Lisäksi hänellä oli päällään sininen huppari, jossa valkoiset hihat. Miehellä oli selässä valkoinen reppu. Saman tummaihoisen miehen epäillään myöhemmin käyttäneen asianomistajalta anastettua HSL:n matkalippua.


Päivitys:

Tiedostusvälineiden julkaistua epäiltyjen kuvia, poliisi sai runsaasti vihjeitä epäiltyjen henkilöllisyydestä. Vihjeiden perusteella poliisi on selvittänyt miesten henkilöllisyyden. Toinen miehistä on 21 vuotias ja toinen 19 vuotias.

Poliisi jatkaa asian esitutkintaa pyrkien saamaan miehet mahdollisimman nopeasti kuulusteluihin.

 

Aiheeseen liittyen