perjantai, 14 kesäkuun, 2024

Naistenklinikalla työskennellyt kätilö varasti tuhansia huumelääkeampulleja työpaikaltaan

Helsingin käräjäoikeus on antanut tuomionsa tapauksessa, jossa HUSin Naistenklinikalla työskennellyttä kätilöä syytettiin varkaudesta, törkeästä huumausainerikoksesta ja väärennyksestä.

Käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1987 syntyneen naisen edellä mainituista rikoksista yhden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Nainen vei Naistenklinikalta kaikkiaan yli 6 000 kipulääkeampullia. Kätilön tekemät rikokset ajoittuvat vuosiin 2021 ja 2022.

Rikokset jatkuivat alkuvuoteen 2022. Osa anastetuista huumelääkkeistä takavarikoitiin kätilön hallusta hänen työpaikallaan olleesta laukusta, työpaikan pukukaapista ja asunnosta.

Poliisin esitutkinnan mukaan nainen vei Naistenklinikalta kaikkiaan yli 6 000 kipulääkeampullia. Syytteiden mukaan nainen varasti lääkkeet omaan käyttöönsä. Hän peitteli huumelääkkeiden varastamista anastamalla lääkkeiden kulutuskortteja ja täyttämällä niitä väärennetyillä tiedoilla. Tarkoituksena oli saada lääkekirjanpito näyttämään siltä, että hänen viemänsä lääkkeet olisi käytetty potilaiden hoitoon.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT