Pori. Poliisi sai sunnuntaiaamuna tiedon Nakkilassa tapahtuneesta väkivaltatilanteesta, jossa oli mahdollisesti käytetty ampuma-asetta. Tämänhetkisten tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Aamun tapahtumat käynnistivät mittavan poliisioperaation Porissa. Tässä yhteydessä Lounais-Suomen poliisi myös tiedotti asiasta ja kehotti sivullisia pysymään poissa poliisin eristämältä alueelta.Operaatio liittyi ampumisesta epäillyn henkilön kiinniottoon. Pakenevalla henkilöllä oli halussaan ampuma-ase. Myöhemmin poliisi tavoitti henkilön Porin keskustan läheisyydestä.

– Kaiken kaikkiaan poliisi otti sunnuntaina kiinni useita henkilöitä Nakkilan tapahtumiin liittyen. Kiinniottojen yhteydessä yksi poliisi loukkaantui lievästi ja yksi poliisiauto vaurioitui, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jarmo Katila.

Tällä hetkellä tapausta tutkitaan ampuma-aserikoksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena ja vaaran aiheuttamisena.

– Kokonaisuudessa on useita epäiltyjä, ja poliisi jatkaa nyt tapahtumien kulun ja osallisten roolien selvittämistä. Rikosnimikkeet saattavat muuttua esitutkinnan edetessä, Katila muistuttaa.

Koska esitutkinta on vasta alussa, poliisi ei tiedota asiasta tässä kohtaa enempää.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen