Vantaa. Poliisi kertoo saaneensa tehtävän mennä Kaivokselassa sijaitsevaan elintarvikeliikkeeseen, jossa ilmoituksen mukaan vartija painii myymälävarkaan kanssa.

Vartija piti maassa noin 50-vuotiasta miestä, joka raudoitettiin poliisipartion toimesta. Mies ei vastannut mihinkään hänelle esitettyihin kysymyksiin. Turvallisuustarkastuksen jälkeen hänet siirrettiin poliisiautoon. Paikalla selvisi, että mies oli työntänyt täyden ostoskärryn sisääntuloporttien läpi, jolloin portit olivat hälyttäneet. Vartija oli huutanut miestä pysähtymään, jolloin hän hylkäsi ostoskärryt ja lähti juoksemaan karkuun.

Vartija käskytti miestä uudestaan pysähtymään, jolloin hän tuli suoraan kohti vartijaa. Pystypainin jälkeen vartija vei miehen maihin, jolloin hän rauhoittui. Ylös nostamisen aikana mies tarttui kiinni vartijaa pään alueelta, jolloin vartija vei miehen uudestaan maihin ja piti häntä siihen saakka hallintaotteessa, kunnes poliisipartio saapui paikalle.

Rahattoman asiakkaan ostoskärryistä löytyi mm. juustoja, lihoja ja voita noin 400 euron arvosta. Kaikki tuotteet saatiin myyntikuntoisena takaisin. Mies otettiin kiinni ja tuotiin Vantaan poliisivankilaan. Vielä poliisivankilan tiloissakaan hän ei vastannut mihinkään  esitettyihin kysymyksiin.

Miestä epäillään näpistyksestä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

Kuvituskuva.

Aiheeseen liittyen