Kanadalaisen Brittiläisen Kolumbian rannikolta on jälleen löytynyt ihmisen jalka. Jalkalöytö on neljästoista vuodesta 2007 lähtien.

Jalat ovat herättäneet ihmetystä ympäri maailmaa. Niiden on esimerkiksi veikkailtu olevan peräisin vuoden 2004 tsunamista tai jostain lento-onnettomuudesta. Jotkut ovat epäilleet sarjamurhaajaa tai järjestäytynyttä rikollisuutta.

Tällä kertaa jalan löysi ohikulkija sunnuntaina Gabriolan saarella, kertoo Kanadan poliisi. Jalassa oli vaelluskenkä. Aiemmin löydetyissä 13 jalassa on ollut lenkkitossu. Yhdeksän ensimmäistä löytyi vuosina 2007–2009.

Kuolinsyyntutkijat arvelevat, että kevyestä ja kestävästä materiaalista valmistettu lenkkitossu on pitänyt jalkaa pinnalla ja suojannut sitä hajoamiselta.

Edellinen jalka löytyi viime joulukuussa Vancouverinsaaren etelärannikolta.

Se kuului kuolinsyyntutkijan mukaan 79-vuotiaalle Yhdysvaltain Washingtonin osavaltiossa asuneelle miehelle, joka oli kadonnut ja löydetty myöhemmin kuolleena.

Kuolinsyyntutkija ei ole löytänyt mistään jalasta merkkejä rikoksesta. Kuuden ihmisen henkilöllisyys on tunnistettu jalkojen perusteella. Jalkojen joukossa on kaksi paria.

Ihmiset ovat joko tappaneet itsensä tai kuolleet onnettomuuksissa, ja jalat ovat irronnet ruumiista luonnollisesti hajoamisen seurauksena, kuolinsyyntutkija sanoi.

Lähde HS

Aiheeseen liittyen