perjantai, 12 heinäkuun, 2024

Niiralan ja Vaalimaan rajanylityspaikat avautuivat liikenteelle 14.12.2023.

Rajavartiolaitos. Valtioneuvoston 12.12.2023 tekemän päätöksen mukaisesti Niiralan ja Vaalimaan rajanylityspaikat avautuvat liikenteelle 14.12.2023. Samalla kansainvälisen suojelun haku keskitetään itärajalla edellä mainituille rajanylityspaikoille, tiedottaa Rajavartiolaitos.

Vaalimaan rajanylityspaikka on ollut suljettuna kaikelta liikenteeltä 18.11.2023 lähtien valtioneuvoston päätösten mukaisesti. Rajanylityspaikka suljettiin kaikelta liikenteeltä Suomeen kohdistuneen välineellistetyn laittoman maahantulon ilmiön pysäyttämiseksi. Valtioneuvosto on 12.12.2023 tekemässään päätöksessä arvioinut tilanteen muuttuneen siinä määrin, että kaksi itärajalla olevaa rajanylityspaikkaa voidaan avata liikenteelle ja kansainvälisen suojelun hakeminen voidaan keskittää kyseisille paikoille.

Kaakkois-Suomen rajavartiosto toimeenpanee valtioneuvoston päätöksen ja Vaalimaan rajanylityspaikka avautuu 14.12.2023 klo 00.00 alkaen. Rajanylityspaikka on avoinna jokaisena viikonpäivänä vuorokauden ympäri.

Niiralan rajanylityspaikka avautuu 14.12.2023 klo 08.00 alkaen. Rajanylityspaikka on avoinna aukioloaikojen mukaisesti päivittäin klo 08.00-20.00.

Rajavartiolaitos vastaa yhdessä muiden viranomaisten kanssa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpidosta rajanylityspaikalla. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen voi edellyttää rajanylitysliikenteen sääntelyä, jotta kaikkien rajanylittäjien turvallisuus kyetään varmistamaan. Tällä voi olla vaikutuksia rajanylitysliikenteen sujuvuudelle.

Ohjeita rajanylittäjille:

  • Muista kärsivällisyys. Rajanylityspaikan avautuminen muutaman viikon tauon jälkeen voi aiheuttaa liikenteen ruuhkautumista varsinkin ensimmäisinä päivinä. Mikäli rajanylittäminen ei ole välttämätöntä heti ensimmäisinä päivinä rajanylityspaikan avautumisen jälkeen, suosittelemme siirtämään rajanylitystä ruuhkien vähentämiseksi myöhäisempään ajankohtaan.
  • Noudata viranomaisten ohjeita. Rajanylityspaikan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi rajanylitysliikennettä voidaan joutua säännöstelemään. Tämä tarkoittaa hetkellistä rajanylitysliikenteen keskeyttämistä ja jonotusaikojen kasvua. Mikäli keskeytyksiä tulee, niin pysykää ajoneuvoissa ja noudattakaa viranomaisten ohjeita.
  • Noudata varovaisuutta rajanylityspaikan alueella. Rajanylityspaikan alueella on rajanylityspaikan sulkemisessa käytetty erilaisia estelaitteita. Käytössä on tavallisesta poikkeavat liikennejärjestelyt. Estelaitteita on osittain ajokaistoilla ja niiden sivustoilla. Estelaitteet on merkitty näkyvyyden lisäämiseksi huomiovälineillä. Lisäksi rajanylityspaikalla ohjataan liikennettä.

Rajan ylittämiseen tulee käyttää itärajalla avoinna olevia rajanylityspaikkoja. Lisätietoja rajan ylittämisestä saa Rajavartiolaitoksen verkkosivuilta osoitteesta https://raja.fi/ohjeet-matkustajille-rajanylitykseen.

KOMMENTOI UUTISTA

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

SAMANKALTAISET UUTISET

LUETUIMMAT 24h

Kommentoidut

UUSIMMAT