Nokian poliisilla on ollut tutkittavana 24 epäillyn petoksen petosrikossarja. Petokset on tehty internetin kauppa-alustalla. Asianomistajia on eri puolilla Suomea. Teot ovat tapahtuneet viime vuoden keväällä ja syksyllä.  Epäilty on 90-luvulla syntynyt tamperelainen mies, kertoo poliisi.

Tekotapana epäillyllä on ollut, että hän on tietyllä myyntipalstalla myynyt tavaraa, jota hänellä ei ole tosiasiallisesti ollut hallussa. Ostajat ovat maksaneet ostamansa tuotteet etukäteen myyjän osoittamalle tilille, mutta eivät ole saaneet ostamiaan tavaroita itselleen.

Epäillyn ”myymä” omaisuus on ollut sellaista, jolla on ollut kysyntää ostajien keskuudessa, mm. sähkötyökaluja ja musiikkisoittimia. Epäilty on laittanut tuotteilleen hinnan myös hieman edullisemmaksi kuin mitä yleensä on vastaavia tuotteita myynnissä myyntipalstoilla.

Rikossarja on selvitetty ja saatettu syyttäjälle syyteharkintaan. Poliisi kehottaa kaikkia olemaan tarkkana ostoissa, joissa rahaa lähetetään myyjälle etukäteen ilman, että tuotetta on nähty.

Aiheeseen liittyen